sourze.se

Integration i praktiken

Saker som gör mig mera integrerad.

Förr i tiden kom mina vänner från Karlstad och Härnösand. Nu kommer de från hela världen.
Vänskapen med människor från Iran och Irak berikar mig, och gör mig mera integrerad i det svenska samhället.
De har flytt från krig och förtryck med hög kultur med sig i bagaget. Själv är jag på flykt från en stelbent uppväxt i den övre medelklassen, genom vikariat, tillfälliga påhugg och ständiga hållplatser i skrivandets uppbrottsstämning.
Född i Linköping behöver jag själv bli mera integrerad, och mina vänner hjälper mig med det.
Ursprungsland är bara ett sätt att dela in människor i fack; ålder, yrke och kön är några andra. Men egentligen är vi alla världsmedborgare, inte i den där globala maktstaten vi ser växa fram, utan i den där andra - fristaten Jorden.


Om författaren

Författare:
Andreas Björsten

Om artikeln

Publicerad: 13 dec 2002 09:41

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: