sourze.se

Sd-väljarna var mer informerade

Därför fick de framgång i valet.

Först vill jag bara säga att jag är motståndare till sverigedemokraterna. I valrörelsen skrev jag ett inlägg, jag kandiderade i valet, i Skånska Dagbladet som var det kraftigaste angreppet på sd i Skåne. Det ledde senare till att en av våra valarbetare, då han lade ut valsedlar på valdagen, upplevde två av deras valarbetares uppträdande som mycket hotfullt. Det tackar jag för.

Detta sagt så att alla våldsälskande vänstervalpar och övriga kretiner kan känna sig blåsta.

Om sverigedemokraternas valresultat i Sverige och i synnerhet i Skåne har det sagt och skrivits mycket. Men det uppenbara verkar alla ha missat, att sd:s väljare i Skåne på valdagen var mer informerade än svenska väljare iövrigt.

För en hel del år sedan så antog svenska journalister att de ej mera skulle skriva ut brottslingars nationella eller kulturella tillhörighet då de skrev artiklar om begågna brott. Tyvär är det så att världen inte har insett att vad Sverige gör är alltid det rätta. Sorgligt, men UD får jobba på det. Det gör att i exempelvis Danmark så fortsätter danska journalister att beskriva vad som händer i samhället.

Under de senaste tio åren har jag följt nyhets-rapporteringarna i dansk tv och i svenska nyhetsmedier. Jag ska bara hålla mig till ett exempel nämligen gruppvåldtäkter. Jag har märkt att de i bägge länder har varit stigande. Men skillnaderna i hur man rapporterat i de bägge länderna har varit slående. I Sverige begås dessa oerhört fega och hemska brott alltid av en grupp svenska ungdomar. Medan de i Danmark begås till minst 97 procent av nydanskar av muslimsk härkomst, så kallade andragenerations-invandrare. Eftersom jag redan inledningsvis sållade bort kretinerna i läsekretsen så behöver jag förhoppningsvis inte utveckla detta närmare. Vill bara tillägga att detta är inte researchade siffror utan det intryck man får då man följer nyhetsflödet i respektive land. En nyligen publicerad rapport i Danmark bekräftar dock detta intryck.

Innan jag går vidare kan det som en bisats vara värt att berätta att det i Danmark medfört att framstående vuxna muslimska från föreningslivet har aktiverat sig för att ändra på unga nydanskars, som andragenerationsinvandrare heter där, uppfattning av kvinnor.

Då man efter valet i de regionala valen visade kartor över var i Skåne som sd kom in så visar det sig att de har kommit in i alla de kommuner i västra Skåne där man kan ta dansk TV plus några till. Slutsatsen att sd-väljare är mer informerade är därför inte felaktig. Att de sedan är oinformerade i en hel del andra saker är i just detta sammanhang ovidkommande.

Skåningar är alltså inte brunare än andra svenskar. De har bara lite mer tillgång till medier av normaleuropeisk karaktär än andra svenskar.

Varför får då den svenska allmänheten inte veta hur det hänger ihop? Varför gör inte journalistkåren sitt jobb med att granska, analysera och rapportera?

Kan det hänga ihop med att de då måste redovisa alla fakta?
Man måste då berätta om skillnaderna i rapportering mellan bland annat Danmark och Sverige. Man måste berätta om orsakerna till att en del danskar, och skåningar, valt som de gjort. Då kommer orsaker och skillnader fram.

Och det går ju inte. Då kan fårskallarna som vi journalister är satta att förvalta och styra, förlåt, folket kanske få för sig att det kan vara så i andra fall också.

Att en fri press ska driva opinion är alla moderna demokratiska stater eniga om. Men det finns en skillnad mellan opinionsbildning och opinionsrepression att aktivt gå in och förhindra att en viss opinion växer fram. Det förekommer normalt endast i vänster- och högerdiktaturer. Det kallas då av demokratiska länder för censur.

"När de kom och hämtade judarna
sa jag ingenting,
för jag var ju inte jude.
När de kom och hämtade zigenarna
sa jag ingenting,
för jag var ju inte zigenare.
När de kom och hämtade de homosexuella
sa jag ingenting,
för jag var ju inte homosexuell.
När de kom för att hämta mig
fanns det inga kvar som kunde hjälpa mig."

Martin Niemöller, tysk präst som sattes i koncentrations-läger av nazisterna.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 02 dec 2002 12:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: