sourze.se

Naseer - du kan tacka din lyckliga stjärna

Det är alltid intressant att läsa inlägg när debattören intar en aggressiv hållning och attityd och jag brukar alltid ställa mig frågan: Varför?

Svar på Naseer Alkhouris text "Låt barnen vara!"

Att kunna föra en debatt på en rätt hållen nivå är för mig a och o om debatten över huvudtaget ska vara saklig. Men bortsett från det:

Handlar den grundläggande frågan om hur man ska försöka komma åt drogproblematiken eller handlar den om mina grundläggande kunskaper i hur man behandlar barn överhuvudtaget? Intressant frågeställning i och för sig. Alldeles på egen hand kan jag komma fram till slutsatsen, att eftersom jag inte är utbildad läkare så saknar jag grundläggande kunskaper i HUR man behandlar barn med drogproblem! Men jag saknar inte grundläggande kunskaper i hur man behandlar barn rent allmänt vågar jag påstå. Har själv tre barn och de tycks inte ha tagit någon större skada i alla fall *ler*.

Du, Naseer Alkhouri, kan tacka Din lyckliga stjärna över att ha fått växa upp med föräldrar som har brytt sig om Dig på alla sätt och vis men det finns många barn här i vårt avlånga land som inte tillnärmelsevis har det så bra som Du haft. Kanske Du ska börja se Dig om här i världen med lite nya ögon från lite nya infallsvinklar. Alla lever inte i en rosenröd tillvaro.

Och kissa i en burk - ja varför inte, om jag som vuxen fått reda på att någon försökt hjälpa mig då jag var barn med mina drogproblem då skulle jag nog inta en lite mer ödmjuk ton.

Slutligen - att tvinga någon har aldrig fallit mig in i detta resonemang - däremot, och nu har jag nog skrivit det massvis med gånger, ska denna drogtest ses som ett erbjudande.

Avslutningsvis vill jag också säga att alla mina förslag grundar sig alltid på barnen först och främst ta och läs FN:s Barnkonvention förresten, det är där vi kan få en förändring så att vi får bättre vuxna i framtiden. Den åsikten är jag alldeles 100 procent övertygad om.


Om författaren

Författare:
Lena Wahlgren

Om artikeln

Publicerad: 27 nov 2002 12:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: