sourze.se

Suz zoo på Nya Zeeland

Jag älskar djur!

Älskar alla sorters djur, utom spindlar ormar och sånt äckel.

Här har jag utrymme att skaffa djur och det är helt OK. När vi flyttade in så upptäckte jag att vi har igelkottar. Igelkottar gör mej lyckligt varm i hjärtat, vet inte varför för det är ju bara en stor taggig råtta, egentligen. Jag lägger ut matrester och steker pannkaka till dom. Nu skulle jag skaffa djur.

Jag började med två katter ifrån upphittade djur-hemmet. En hona och en hane.

Nästa djur blev två guldfiskar i en skål, en gul och en svart. Sen köpte vi två scottish highland-tjurar. Jag jobbade extra med att mjölka kor under några veckor och fick en hereford tjurkalv som extra bonus på lönen. Vi har en lång uppfart som är kantad av stora mäktiga träd. Uppfarten är inhägnad och cirka 100x7 meter. Jag köpte två får i den lokala gula tidningen.

Nu behöver jag inte klippa gräset på uppfarten utan det är helautomatiserat!

Nu fick jag höra om en vit schäfer som missköt sej och behövde nytt hem, han hade bitit sin ägares hyresvärd och tillika arbetsgivare i rumpan.

Hunden är så otroligt skötsam och har gått lydnad och kan 20 olika kommandom men hatar sin ägares hyresvärd/chef. Hans ägare får välja, ultimatum, flytta och byt jobb eller gör er av med hunden.

Jag har hunden på prov i tre veckor. Jag har gått runt inne i stan på fyllda trottoarer för att se hur han uppför sej med männsikor han inte känner. Han har blivit klappad av fyllon och barn och gamla tanter och inga problem alls, ta i trä!

Tre veckor för att se om hans gamla ägare klarar av att göra sej av med hunden, om vi tycker om hunden och om hunden tycker om oss.

Allt har gått bra och på söndag ska hans gamla ägare bestämma sej om vi får behålla honom eller inte. Håll tummarna för att han får stanna hos oss! Han har det så bra här!

Han har egen tomt där han har öppen dörr och får gå ut och in som han vill.

Vi tränar/leker att fösa djur när jag kommer hem ifrån jobbet och han blir så lycklig då jag tar på mej gummistövlar för då vet han att vi ska ut i hagen och gå runt med tjurarna och fåren.

Han liger platt ner på kommando fast dom stora scottish highland-pojkarna luktar på honom. Det finns vita schäfrar då det är en recessiv färg som dyker upp ibland men förnekas av upfödare och ras regler.

Vad ska nästa djur bli? Höns eller en bagge till tackorna? Eller kanske några påfåglar? Älskar att bo på landet men nära till stan!

Man mår bra av att ha djur!

PS. Ni skulle se mej i mörkblå dräkt innan jag ska till jobbet på morgonen, matchande blå gummistövlar, går i hagen och utfodrar tjurarna med pellets innan jag åker till jobbet... Vit schäfer svansar runt oss och jag har vit päls på min mörkblå dräktjacka.


Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 26 nov 2002 11:41

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: