sourze.se

Tur och retur

Helsingør - Malmö.

Sjuttio år efter det att Far lovat en tur över bron från Malmö till Köpenhamn kunde hustrun och jag göra turen - fast tvärtom.

Danskarna sätter värde på sina pensionister. Mot en blygsam summa kan vi köpa kvartalskort och resa runt med tåg och bussar så mycket vi vill. Undantaget är "myllertiden".

Resan över bron var inte så upphetsande. Men att tåget bara var försenat en kvart var en av nyheterna. I vanliga fall är det inställt helt.

Dess nya tåg är helt rökfria. Tidigare var flera vagnar avsedda för rökare. Toaletter fanns förr och även nu, bara med en skillnad: nu är de trasiga för jämnan. Tidigare fick man fråga konduktören som då upplyste om att de inte fungerade. Nu är det moderniserat såtillvida att på varje dörr står en stor gul skylt: "Ur funktion."

Massor med aviser ligger på varje säte, dessa är gratis. Vid hemresan läste jag en ledare som roade mig.

Sissel - Jo Gazan. Förf. och stud.scient. på Kbh. univ. skrev en ledare i ett av bladen.

Citat: "Vi blir kvävda i sexförorening."
"Dejlige dåser lige til at kramme. Men husk nu att opføre dig pent." Kanske skall förklara att dåse är fult om kvinnans kön.

Hur kan Carlsberg nedlåta sig till dylikt, menar hon, vill dela ut en örfil samt hotar med att sluta dricka öl. Hon fortsätter med hur förlöjligad kvinnor blir i reklamen.
***** från mig till Sissel.
Källa: metro. press . dk.

Hemkommen läste jag att Pernilla skall vika ut sig. Detta bekommer mig inte det minsta. Däremot vill jag gå i taket då allas vår Mona blandar sig i detta. "Sorgligt o naivt."
- Vad skall barnen säga?
- Deras kamrater som skall titta detta varje gång de vill se datumen.

Nu undrar man vilket som är det värsta att läsa i tidningen. Om kortaffärer med mera, eller om utvikning.

Som tröst: "Tag det rätta tag Cloetta."

Avslutningsvis: Varför framställer AMF och Föreningsbanken oss äldre som idioter? Tror någon att vi tvingar hela familjen att sitta med öronskydd för att försöka spela trumpet - som vi har råd till tack vare pensionstillskottet. Eller att vi kastar hela bröd till ankorna istället för brödsmulor. Ta bort denna nedsättande reklam från tv-rutan.


Om författaren

Författare:
Lennart Ekman

Om artikeln

Publicerad: 18 nov 2002 15:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: