sourze.se

Med biblioteket är Du rik

Utan är Du fattig.

Om ifall att man läst ett av mina första stapplande steg här på Sourze okej det är ännu svårt med balansen - jag vet minns kanske "Ett fint jobb under brinnande krig."

Där beskrivs mitt första jobb som springpojke på Malmö Stadsbibliotek.

Tack vare dessa rara bibliotekarier som lärde mig så mycket om böcker har jag alltid haft en dröm att skriva. Nu har det ju inte blivit så. Åren har gått och jobben har tagit all min tid.

Läsa har det ju blivit tid till och på de tjugoen adresser jag haft har biblioteken haft jobb med att tillfredsställa mina behov. Kokböcker - vinkunskap - opera - samt musiklitteratur. Då jag alltid bott i närheten av konserthus är jag van vid egen stol - därav behovet. Aldrig protester - bara glada miner och ofta har vänskap uppstått.

Nu är det lite mera problematiskt - mitt tryck i ögonen gör att jag inte kan ligga och läsa, böcker är för tunga att hålla i sittande ställning därför lånar jag och hustrun talböcker.

Sortimentet är begränsat - men efter någon dag är kassetterna hemma och kan avhämtas.

All sorts litteratur är inläst - från Bibeln fram till "Nionde grottan" av Jean M. Auel som inleddes med "Grottbjörnens folk". 38 timmars underbart lyssnande just nu.

"Maskeradbalen", opera av Verdi med flera, skaffades fram på video. Gav underbara föreställningar tillsammans med hustrun i hemmets lugna vrå - framför TV:n.

Varför detta skrivs - har just kommit hem från mitt favoritbibliotek - de ringde och talade om att den av mig beställda bok: "Att skriva romaner och noveller" av Lars Åke Augustsson var kommen.

Jag räknar nu med att ha min debutroman färdig i eftermiddag och den skall jag tillägna alla rara bibliotekarier som hjälpt till att hålla intresset vid liv.


Om författaren

Författare:
Lennart Ekman

Om artikeln

Publicerad: 02 nov 2002 09:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: