sourze.se

Kan man förbjuda kortspel?

Hallå alla glada Sourzeanvändare.

I början av oktober så fick vi ut ett papper på där man med så vackra ord som möjligt berättade att kortspel härmed förbjöds helt och hållet på vår skola, Sundsgymnasiet. Anledningen var att det hade förekommit spel om pengar och en del elever hade naturligtvis spelat bort halva studiebidraget. Rektorn tog då ett, enligt mig, förhastat beslut om att totalförbjuda förekomsten av kortspel på hela skolan. Självklart ställde de flesta elever sig väldigt kritiska till beslutet. Förbjuda kortspel på en gymnasieskola!? Då har det väl ändå gått för långt. Ett sådant enväldigt beslut gör ju att man tappar förtroende för skolans ledning. Man kanske inte har så mycket elevinflytande som alla säger?

Jag tycker det är skandal att bannlysa kortspel på en hel gymnasieskola. Man kan ju inte dra alla på skolan över en kam. Alla säger att man blir behandlad som en vuxen när man börjar på gymnasiet, men man känner sig fortfarande som ett litet förskolebarn. Bara för att någon mindre smart person har lyckats spela bort en stor summa pengar på kort, innebär ju inte det att hela skolan sitter och satsar bort studiebidrag efter studiebidrag. Tvärtom. När jag hörde att folk i min ålder hade spelat bort så mycket pengar så tog jag det genast mycket försiktigare.

Numera vet man inte riktigt vad man ska göra på de långa håltimmarna som det finns en hel del av. Lärarna säger att det på gymnasiet inte kallas för håltimmar längre utan något mycket vackrare. Så vackert att jag inte ens brytt mig om att lägga det på minnet. Meningen med de långa rasterna är att studenterna ska få en chans att uträtta någon form av skolarbete. Det är väl klart att alla elever är så studieinriktade att de sätter sig ner och gör läxa mitt efter en tung lektion, istället för att vara social och umgås med vänner.

Det jag försöker säga är att vi inte är robotar, vars enda syfte är att studera. Vi är enskilda individer som behöver ledig tid att få koppla av och exempelvis spela lite kort!

MVH // Tim Leffler


Om författaren

Författare:
Tim Leffler

Om artikeln

Publicerad: 31 okt 2002 09:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: