sourze.se

Att vända motgång till framgång

Står vid Eksjö järnvägsstation, klockan är halv åtta, måndag morgon. Det regnar och är ett ruskigt väder. Jag som i förrgår trimmade håret, avundas dom resenärer som har mössa på sig.

Jag ska iväg på en anställningsintervju, hos Scania i Oskarshamn. Klarade första gallringen för två veckor sedan och ska nu lyckas ta mig igenom den andra gallringen.

Trots att jag inte riktigt vet om jag vill ha jobbet – om jag nu får det - känns det ändå tacksamt att vara en av de utvalda.

Jag har varit utan arbete i snart fyra månader. Under den tiden har jag sökt jobb, utav bara h-e, samtidigt som jag använt min "tvångssemester" på ett kreativt sätt.

Jag har:
* Dagligen besökt Arbetsförmedlingen.
* Sökt jobb via nätet varje dag.
* Läst jättemycket självhjälpsböcker, nu när jag har extra mycket tid och behöver det. Man lär sig att vända motgång till framgång.
* Legat på stranden förmiddag till eftermiddag, tack vare det underbara vädret, och visualiserat om vad jag vill ha: "Ett arbete, som jag hade förut." Denna sommar är dessutom den enda sommaren jag varit ledig, sedan jag gick ut gymnasiet.
* Jag har tänkt mycket på, vad det är jag vill med mitt liv?
* Vad jag vill arbeta med?
* Hur länge ska jag arbeta bara för att "tjäna pengar"?
* När får jag syssla med det jag brinner för och samtidigt tjäna pengar – förhoppningsvis mera pengar än vad jag gjort tidigare?
* Vad ska jag då göra med dessa pengar?

Det är alltid bra att ha ett arbete och tjäna egna pengar, för att få göra rätt för sig och känna oberoendet växa. Men jag tror också på att om man utnyttjar den tid, då man inte arbetar, till visualisera sina framtidsmål, frigörs en mängd värdefulla idéer, till individens stora belåtenhet.


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 15 okt 2002 13:55

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: