sourze.se

Rekord i smaklöshet i Sourzeingress

Just när en nyttig debatt om Sourze framtid och utveckling startats släpps en ingress till en artikel igenom som bryter mot Sourze redigeringspolicy!

Hur smaklös kan en ingress i en Sourze artikel bli? Hur erbarmligt barnslig är den redaktör som släpper igenom en ingress som innehåller ordet knulla tre gånger, i tron att den kan locka extra många läsare? Och vilken uppfattning om Sourzeläsarna har skribenten som författat ingressen?

Även om man som Sourzeläsare är van vid att rubriker och artikelingresser innehåller köns- och sexord i syfte att locka många läsare, och därigenom kanske ha en chans att vinna ett "mesta läst pris", torde nu rekordet i smaklöshet ha satts. Inte bara av skribenten utan främst av redaktionen som släppte igenom artikelingressen. Man frestas också undra över vilket omdöme den redaktör har, som lyft fram artikel som huvudartikel på löpet.

I reglerna för Sourze redigeringspolicy anges klart att skribent gärna kan debattera och skriva om sex men inte med orden "knulla, fitta och kuk". I den aktuella artikeln, "Bonka räv", upprepas ordet knulla tre gånger och även ordet fitta ingår i ingressen. Man har anledning att fråga om vederbörande redaktör/er har tillägnat sig tidningens egna regler.

Först som sist måste Sourze chefredaktör och ansvarig utgivare komma med en förklaring. Är det hela ett tillfälligt redaktionellt misstag eller är reglerna ändrade? Först när vi vet vad som gäller i fortsättningen är det angeläget att fortsätta den seriösa debatten om Sourze framtid och utveckling som just startats och som redan kommit med tips på åtgärder som kan bidra till att föra Sourze framåt.
Innan dess känns det knappast meningsfullt att vare sig skriva eller läsa i Sourze.


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 13 okt 2002 12:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: