sourze.se

Philip Morris - en ängel

Rusmedel är inte ovanliga. Smarta pundare väljer knark efter rus relaterat till risk. Om risken är stor, men ruset obefintligt kommer han därför att punda som en galning. Eller?

Varför kan man inte legalisera cannabis? Det är ju mindre skadligt än tobak, som säljs i princip överallt. Och om man förbjudit gräset, varför är då den farligare tobaken laglig?

Svaret är att tobaken är det etablerade profitgräset, fast utan den eftersträvade ruseffekten. Eller ja, jämfört med Cannabisruset, vill säga.

Men hur kan man då tillåta att någon tjänar pengar på att sätta andra människor i ohälsa? Det är ju biologisk krigföring lättillgängligt såld på närmaste Ica-butik i ett flashigt litet paket. Det vet ju alla, att röka är som att spela rysk roulette, med ett undantag: det är nästan omöjligt att klara sig utan några som helst skador. Bara för att tobaken smög sig in i samhället under en tid av ovetande behöver inte det betyda att man konsekvent måste motarbeta nytillkommen fakta. Om man från statens sida verkligen vill förhindra att ungdomar röker, varför har man då en propagandfylla biologiundervisning istället för ett rätt och slätt förbud? Biologiundervisningen ses ändå bara som ett vuxet påfund som tonåringarna är tvungna att göra revolt mot. För det är ju fakta att de flesta börjar röka i de lägre tonåren.

Men om man ändå säljer tobak med Socialstyrelsens varningstexter på, borde man inte kunna göra samma sak med hasch? Haschet är ju lika, om inte mindre, farligt. Nä, men det går inte, man kan inte tillåta ett farligt preparat ju. Jaha, men tobaken då? Varför har vi kvar den? Jo, för att den kom hit tidigare!

Idiotresonemang så det förslår. Det vore ju liksom inte helt omöjligt att tvinga alla rökare att börja gå på nikotintuggummin. Men nähädå, det får vi inte för vi lever i liberalismens och kapitalismens valfrihetssamhälle, där det är tillåtet att sälja massmord och dålig ekonomi i färggranna förpackningar. Säg en vuxen som är glad och stolt över att han börjat röka som dum tonåring. Säg en människa som utförligt kan beskriva hur nikotinet gjort henne lyckligare. Säg bara en, det räcker. Förutom Philip Morris och han kollegor då.

Det finns inget naturligt behov av att röka nikotin, nikotin i form av cigaretter medför inget häftigt rus. Anledningen att ungdomar/barn börjar röka är för att vuxna gör det, och vuxna i sin tur för att deras förfäder gjort det. Nikotinruset som man upplever av en cigg är liksom inte ens jämförbart med en ruset efter en joint. Följaktligen är anledningen att röka den att man dels inte får tonårsrevolt, dels att man härmar vuxna. Ska man behöva riskera sin hälsa och sitt liv för detta medfödda beteende?

Uppenbarligen, ja.

Sedan kommer ju det faktum att många använder ciggen som bantningsmedel. Röker man, känner man mindre hunger, det lär dom tillochmed ut i Alkohol-Narkotika-Tobak-undervisningen i skolan. Vad som händer då är att de som inte är nöjda med sin kropp och som inte blivit tillräckligt hjärntvättade genast börjar blossa. När de sedan märker att det funkar ju skitbra!, så puffar de ju bara ännu mer.

Det finns många som tjänar på rökningen, tyvärr tillhör inte tobaksbolagens målgrupper dessa. Och som det sagts här på Sourze tidigare: Om lagarna följer ett oförklarligt, ologiskt mönster utan grund kommer man tappa respekten för dem. Så är uppenbarligen fallet med Cannabis och tobak.

Why drink and drive, when you can smoke and die?


Om författaren

Författare:
Idioten Puckosson

Om artikeln

Publicerad: 10 okt 2002 15:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: