sourze.se

Dödens teori

Alla vill ha någon, de som påstår att de mår bäst som singlar är få. Men vi killar ska bara sitta och vänta.

I eftermiddags tittade en vän förbi. Han klev strålande in genom dörren. Flickan han var kär i hade pratat med honom. Diskussionen ledde, inte helt osökt, in på kärlek, och han presenterade en teori. Jag dog. Jag inte bara emotsade den, jag HATADE den. Den var något av det läskigaste jag hört.

Teorin i fråga gick ut på att det bakom varje lyckad kärleksaffär finns en tjejs vilja, en tjejs strävan. De bär på nyckeln, helt enkelt. Om inte tjejen vill, blir det inget, men om tjejen däremot vill, blir det i 99,9 procent av alla fall så. Killar är passiva apor, vars åsikter är manipulerbara skitsaker. Det blir med andra ord alltid som tjejen vill.

Jag blev förskräckt. Är det så? Han satte fingret på en teori som länge grott i skymundan inom mig. En teori jag inte ville kännas vid, och därför har undvikit. Den reducerar mig till en hjälplös amöba som bara finns där, för de tjejer som vill, att plocka.

Jaha, men om ingen vill ha mig då?


Om författaren

Författare:
Idioten Puckosson

Om artikeln

Publicerad: 08 okt 2002 11:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: