sourze.se

Detta är konst

Borde inte Slitz gå i maskopi med skivbolagen? De borde kunna göra affärer. Jag menar, Slitz har ju något som skivbolagen vill ha snygga brudar och skivbolagen har något Slitz vill ha pengar.

Dagens kultur håller på att byta skepnad, från värdefullt innehåll till meningslöshet. Någonting har ätit upp essensen i mycket av dagens konstutövande.

Varje dag skvalar den ur högtalarna. Musiken fabricerad av idioter, utan värdefullt budskap och specialdesignad för masskonsumtion. En bra låt håller för många många lyssningar, ett faktum som många tycks glömt bort. Flickor som inte kan sjunga, men däremot är porrigt snygga släpper skivor där man stämt upp/ner rösterna till rätt tonläge. Tufft. Musikaliskt.

Själv förederar jag Sid Vicious, han stod åtminstone för att han inte kunde sjunga. Likväl populärmusik och pojkband, precis som dagens Britney Spears, helt utan äkta själ och med manager.

Musiken utvecklades aldrig av de vars första mål var att tjäna pengar, utan av de som var intresserade. Ingen skapar något bra för att man stoppar en hundralapp fejset på honom, så länge han inte redan kan skapa vill säga.
Skivbolagsbossar bestämmer vad som låter bra, vad som är bra musik, eller för att tala mer klarspråk: vad som ger mest pengar i plånboken. Artisterna sugs ut. De tvingas producera i en förutbestämd takt och tvingas därmed släppa saker som en normal musikmänniska skulle klassa som ett miljöfarligt utsläpp. Då skivpriserna skjutit i höjden likt Empire State Building hindras spridandet av det mesta av den verliga musiken.

Matkulturen har försämrats avsevärt. Folk äter frivilligt mat som får dem att må sämre. Skolmaten för cirka 15 spänn måltiden är nyttigare än en burgare på McDonalds för cirka 40 pix. Och då får man i skolan äta hur jävla mycket man vill. Man får en fullskalig sallad och hårdbröd. Kan man på Doncan konkurrera med detta? Nej.

Snabbmatsbranschen har i allmänhet ökat den totala ohälsan, då man ökat stressen och likriktat matutformningen. Då kan man istället åka hem och laga sin egen burgare, en burgare som kommer tiofaldiga näringsinnehållet i en Big Mac. Det talar mot varje människas sunda förnuft att äta på Doncan, tyvärr.

Klädbranschen lider en total avsaknad på nya grepp, då det råder ett jävligt hårt klimat. Det är svårt att starta en självständig rörelse med egen produktion. Man blir utkonkurrerad av de stora jättarna och sen sitter man där barskrapad. Alla människor ser likadana ut, eller snarare kan man välja, det finns kanske 5 olika stilar. Nyanserat? Mångfald? Känns inte så.

Filmindustrin har övergått från att producera filmer med kvalitet till att producera hjärndöda 3-timmars epos, som slår in öppna dörrar. Dessa filmer, som man får ont i huvudet av, är proppfulla av specialeffekter och man får svårt att ens följa den röda tråden då filmen är så totalt oengagerande. Det känns mer givande att sova, huvudet sjunker och man vaknar en timme senare med soundtracket ringande i ens trötta öron. Där rök ytterliggare 175 spänn.

Man har blivit bra på att producera modern konst. Det vill säga konst som ingen förstår syftet med. Filmer vars insnurrade handling är obegriplig och därmed tappas syftet och poängen bort likt nålen i en höstack. Man smetar bajs på väggarna och hävdar ivirgt att det är konst. Bajs är inget nyskapande, människan har levt med det hela livet. Visst, jag kanske inte hade öppnat käften om man gjort något intressant med bajset. Men att smeta bajs på väggen är ingen revolution, vare sig politiskt eller konstmässigt. Musik som mest går ut på att skapa oväsen, man sätter etiketten alternativ och de grundlurade undergroundmänniskorna äger verket ungefär bråkdelarna av de sekunder efter att det kommit till affärerna.

Inte ens målandet har överlevt, då man lite snitsigt fått tavlor föreställande lite prickar och streck utställda på stora muséer världen över. Detta är konst, hävdar man leende. Du är väl kulturell? Du är väl intelligent? Du är ju ingen apa, eller hur? Nä, tänkte väl det.


Om författaren

Författare:
Idioten Puckosson

Om artikeln

Publicerad: 06 okt 2002 12:41

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: