sourze.se

Blodröd Media

Är du förvånad över att den parlamentariska vänstern i Sverige är så liten? Kan media ha ett finger med i spelet?

Det mediala utbudet i Sverige idag är bättre än i många andra länder. Men trots det saknas fortfarande ett inslag. Ett riktigt vänstermedium, ett som säljs i affärerna landet över, som inte går på mer än tio spänn blaskan och som är vettig. Inte något puckat partialster, utan en fristående, obunden liten tidning.

Likaså fattas vänstervinklingen i teve. Här är man, främst i SVT, folkpartivänlig och beter sig underligt mot
bland annat Bo Lundgren, samtidigt som vänstervinklingen fattas i såväl nyhetsrapportering som allt annat. I debatterna framkommer de som tevefolket stöder mest, medan de andra får stå i bakgrunden och acceptera att bli avbrutna.

SVT sänder dokumentärer om 11 september som nästan borde bära underkategorin rockumentärer med tanke på den dramatiska filmmusiken i bakgrunden. Here comes the bad guys, put on the scary music. Vinklat? Neeej, då. Inte alls. Visserligen vore ju total ovinkling att föredra, men eftersom det är omöjligt, så måste ju vänstern dra till med samma vapen som alla andra: VINKLA. Hårt och skoninglöst.

Det är ju liksom bevisat att media till stor del påverkar opinionen, det kan man ju se till exempel i det svenska valet nu senast. Folkpartiet fick hur mycket mediaplats som helst, och gick de framåt? Jajamensan. Hur mycket mediaplats fick Gudrun Schyman? Närapå ingen. Jamen hur löser man det i ett land där median består av huvudsakligen allt till höger om vänsterpartiet? Jo, man skapar sig sitt eget medium.

Visst, internet är ju bra. Där finns horder av socialistsidor, men alla de som inte har internet då? Eller de som inte förstår sig på det? Där krävs en tidning, en stor tidning som kan köpas på Konsum och Ica i praktiskt taget hela landet. Som typ Svenska Dagbladet eller DN. Kan inte någon bara släppa sin tröga antikapitalisthållning och pumpa in lite pengar?

Det skulle behövas för den politiska jämvikten här i Sverige.


Om författaren

Författare:
Idioten Puckosson

Om artikeln

Publicerad: 06 okt 2002 19:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: