sourze.se

Jönköping-Turkiet med bil

Merhaba!

Tänkte efter Sverige åka genom Polen, men ändrade oss till Tyskland, sedan ändrade vi oss tillbaka till Polen. Ett bra val visade det sig. Byggde om bilen lite i södra Polengäller fönstren, grillbar, bläck for hänglas på alla dörrar, extra förstärkningar på takräcket med mera. Vi har valt bort motorvägar och storstäder och åker endast landsvägar pa landsbygden. Också detta ett mycket bra val känns det som.

I Polen bytte vi ut resplanens Budapest mot Rumänien. Det var verkligen ett bra val. Jättevackert, jätteintressant, jättetrevligt. Mer häst och kärra än bilar känns det som. Rätt billigt också. Besökte också Draculas hemby. Fick inte tag på vitlök, men rödlöken som vi köpte en hel knippa av istället verkade också fungera, for vi såg inte skymten av någon Dracula. Rumänien bäst hittills.

Efter Rumänien blev det Bulgarien. Jättevackert och intressant här också. Kiryliskt alfabet ställde dock till problem då det var mycket svårt att läsa skyltarna, och här åkte vi fel för första och enda gången cirka 25 mil.

Nu är vi någonstans i mitten av Turkiet och ska vandra några dagar i en schysst nationalpark. Ett herrans liv utanför för tillfället då det är bönestund. Ett herrans liv här inne på internetcaféet också för övrigt. De enligt guideboken så lågmälda turkarna är inte alls speciellt lågmälda, men de är mycket vänliga. Snart blir vi te-förgiftade tror jag. Sedan bär det av till Syrien, Libanon och Jordanien.

Den oranga färgen på bilen verkar vara ett mycket bra val. Vi har inte blivit stoppade av polisen en enda gång. Till och med vid stora kontroller där alla bilar vinkas in, där viftar polisen förbi oss. De verkar tro att vi är vägarbetare eller något. Detta förbiviftande vid stora kontroller har upprepats 5-6 gånger, utspritt över länderna.

Vi sover i bilen, vilket till och med fungerar bättre än väntat.

I Syrien är tydligen Internet förbjudet, så det blir nog inga mail på ett tag.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 30 sep 2002 17:10

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: