sourze.se

Död åt marknadsliberalismen

Hur röstar man bort moderaterna ur sitt huvud?

Det går att rösta bort moderaterna från den politiska makten; men hur bär man sig åt för att rösta bort den extrema marknadsliberalismen ur samhället och våra huvuden?

Tänk på dig själv. Tänk på dig själv som en produkt att sälja på marknaden. Är du arbetslös måste du lära dig att sälja dig själv; tänk på dig själv som JAG AB!

Sälj dig dyrt, sälj dig för en låda pengar eller några förgyllda kontokort. Och bli en annan, du är inte längre dig själv, du har sålt din själ på marknaden. För det är inte bara din tid och din uppmärksamhet som arbetsgivaren numera vill ha; det är hela din personlighet. Har du någonting som sticker ut, som kan vara obekvämt, så såga av det! Var framförallt inte självständig!

Kom ihåg att det här är den officiella bilden i dag; det är råd som du får när du blivit arbetslös och av samhället anvisas till ett jobbsökarställe. Rådet att se sig själv som JAG AB kommer ur CV-boken som sätts i händerna på många långtidsarbetslösa. Vill du inte äga aktier så spelar det ingen roll; vägrar du att sälja aktier i dig själv så är du förlorad.

Nutiden besannar allt mer Marx & Engels tes om att under kapitalismen blir allting till varor på en marknad. Men i framtidens ljus kommer dessa decennier av extrem marknadsliberalism som vi just nu genomlider förmodligen att ses som en historisk parentes. Bara att du råkade leva just nu, du vill fortsätta leva och älska ännu ett tag även om du i grunden är köpt och såld.


Om författaren

Författare:
Andreas Björsten

Om artikeln

Publicerad: 20 sep 2002 14:39

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: