sourze.se

När jag köpte glasögon

Kort saga.

När jag skulle köpa glasögon åkte jag ut till förorten. Jag vet inte varför. Det var nästan som om en övernaturlig makt styrde mig. Jag bodde i en fin lägenhet mitt i stan och hade flera centralt belägna optiker att välja på. Så märkligt var det att jag tog bussen ut till en grå förort som jag knappt minns namnet på. Märkligare är väl att jag i denna förort sökte upp en optiker som huserade i en källare och av honom köpte ett par glasögon. Det lustiga med dessa glasögon var att de inte gjorde någon skillnad - jag såg varken bättre eller sämre med dem. Ändå fortsatte jag att använda dem i hela mitt liv som blev mycket långt och trevligt och efter vilket jag kunde blicka tillbaka på en framgångsrik karriär, ett kärleksfullt gifte som genererade många begåvade barn och inte minst en rik och trygg ålderdom, avslutad med en smärtfri död vilken inträffade under ett parti backgammon.


Om författaren

Författare:
David Olsson

Om artikeln

Publicerad: 19 sep 2002 09:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: