sourze.se

Rösta på ditt Sverige!

Är det någon som har missat moderaternas valaffisch Rösta på ditt Sverige? Ingen muffare med utländsk bakgrund protesterade mot att det inte bara är DITT utan ALLAS Sverige man skall rösta på.

Jag är varken chockad eller förvånad över vad som framkommit i Uppdrag Granskning. Det kan ifrågasättas och diskuteras varför alla partier inte var representerade, varför man har besökt flera stugor från vissa partier. Men att främlingsfientliga åsikter bland politiker finns kan knappast ha kommit som en överraskning. Och att angripa tv-reportern – som moderaterna gör - ändrar inte verkligheten.

MUF:s ordförande Tove Lifvendahl har gått ut och försökt framstå som en ilsken röst mot främlingsfientliga uttalanden fällda av partikamraterna och ställt ett ultimatum. Hon känner skam, vanmakt, sorg, ilska och irritation, av lite olika anledningar. I ett inlägg skriver hon inledningsvis att hon tycker synd om dem vars främlingsfientliga åsikter avslöjats. De förlorar omgivningens respekt och får sviktande självrespekt och en del kanske får en kris, framhåller hon. Så länge de hade kvar sina åsikter inombords var det tydligen helt okej.

Antag att en kommunalpolitiker med sådan syn sitter i något sammanträde och ska fatta beslut om till exempel socialförsäkringsrätt då sökanden är från "bananrepubliken". Ska en kamera alltid vara på för att han/hon inte ska åsidosätta Kommunallagens likställighetsprincip?

Och "respekten från omgivningen"?! Åtnjöt Hitler nazisternas respekt eller antinazisternas? Anser man att muslimer bara är bra på att föda barn och på att utnyttja systemet, har man då respekt för en omgivning som består av muslimer? Är man antisionist har man då respekt av en omgivning bestående av judar. Vad pratar vi om egentligen?

Tove Lifvendahl trodde att hon skulle explodera när hon såg programmet. Varför exploderade hon inte när hennes partibroder Sten Andersson fällde främlingsfientliga omdömen, inte en gång och med dold kamera utan flera gånger med kameran på?

Om hon menade allvar och verkligen ville markera sitt avståndstagande hade hon omedelbart lämnat partiet och inte kommit med ett tomt ultimatum. Det är ett spel för gallerierna, detta hennes spel.

Winston Churchill sa: "En del människor byter parti för övertygelsens skull. Andra byter övertygelsen för sitt partis skull."

Vilken grupp tillhör hon, denna Tove Lifvendahl?

Om hon menar allvar, då har hon fortfarande möjlighet att av-gå idag en dag före valet och därmed Rösta på ALLAS Sverige!


Om författaren

Författare:
Farzaneh Dehdari

Om artikeln

Publicerad: 14 sep 2002 11:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: