sourze.se

Sex förslag för ett bättre Sverige

Sex konkreta refomer för ett bättre Sverige.

Många klagar på att jag inte skriver vad jag själv vill utan bara kastar skit på regeringen. Nu ska jag skriva ner i 6 förslag hur man kan göra Sverige bättre. Och jag är övertygade om att människor i kommentarerna kommer kasta skit på mig utan att berätta vad de själva tycker.

1.
De som har ett heltidsjobb ska inte behöva ta bidrag. Skatterna ska sänkas till en nivå där alla får behålla så mycket av lönen så att den som har heltidsjobb inte ska behöva gå på knäna och vara beroende av bidrag.

2.
Den som har det svårt och tvingas ta bidrag ska inte behöva betala skatt. Den som har det så svårt att de tvingas ta bidrag ska självklart inte betala skatt. Annars blir det bara en dyr karusell med pengar. Först betala in, sedan få tillbaka.

3.
De första 100.000 man tjänar ska vara skattefria. Ingen kan leva på 100.000 om året, därför ska dessa vara skattefria, för man tvingas ju ändå kompletera med bidrag. Detta skulle gynna unga och låginkomstagare.

4.
Öka tillväxten genom att sänka skatten. Ökad tillväxt skapar en större kaka att dela på. Idag är Sveriges ekonomi stor som en golfboll. Med en tillväxtpolitik kan den bli stor som globen. Och det säger sig själv att det blir mer pengar till vård och skola, om vi fördelar 30 procent av globen istället för 65 procent av en golfboll.

5.
Inför ett barnkonto. Det ska inte spela någon roll om man har sitt barn på dagis eller hemma. Man ska i båda fallen ha rätt till ekonomiskt stöd.

6.
Internationell vårdpeng. Det ska inte spela någon roll om du väljar att bli botad av en läkare i Spanien eller Sundsvall. En behandling är alltid en behandling och kostar lika mycket för skattebetalarna. Skillnande är att du slipper stå i vårdkö i flera år och kosta samhället massor med onödiga miljarder. Dessutom kan du välja den vårdgivare du har störst förtroende för.


Om författaren

Författare:
Daniel Somos

Om artikeln

Publicerad: 12 sep 2002 15:02

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: