sourze.se

Någon måste väl ljuga?

Jag trodde jag visste hur jag skulle rösta, men efter partiledardebatten i förrgår ser jag återigen de blanka valsedlarna svämma över i mina valkuvert.

När Persson och Lundgren i förrgår kväll rök ihop i SVT:s partiledardebatt haglade anklagelserna. Den ene hade gjort rätt enligt denne, medan den andre hade gjort helt fel, vilket helt tillbakavisades av den andre som samtidigt menade att det var den ene som var den stora boven i dramat och att han, alltså den andre, var den som fick ställa allt till rätta igen. Och så fortsatte det.

Den ene menade att skatterna inte skulle sänkas för då skulle det inte finnas pengar till lärarna, något som den andre menade var en felräkning eftersom skatterna på något höger skulle omfördelas om han, den andre, kom till makten, tillsammans med den tredje, fjärde och femte, något han också var väldigt noga med att stolt påpeka, eftersom den ene inte hade nåra trogna bundsförvanter.

Den ene undrade i sin tur hur den andre överhuvudtaget kunde tro att det skulle bli ett bättre samhälle om han, den som nu talar, alltså den ene, skulle få sin inkomstskatt sänkt med 8000 medan hon, det där vårdbiträdet, bara skulle få den sänkt med 1800. Den andre sa att hon kunde köpa fotbollskor för pengarna, för det hade hon alltid önskat sig. Den andre sa vidare att IKEA hade flyttat utomlands vilket den ene sa att de inte hade gjort, en tillrättavisning som helt ignorerades av den andre som sa: "Ni har jagat ut Kamprad!".

Den andre sa också att den ene hade haft åtta år på sig att ställa allt till rätta, vilket han inte hade lyckats med, enligt den andre, något som den ene, enligt sig själv visst hade lyckats med, men då frågade den andre hur det då kunde komma sig att det gick så dåligt för eleverna i skolan. Den ene svarade då att det var i Stockholm som det gick så dåligt, för där styrde minsann den andres vänner, men den andre sa bara att det gick dåligt i Malmö också, och där styrde den enes likar, vilket den ene bara skrattade lite förläget åt.

Och där satt jag och åt vindruvor och såg på denna enda helt accepterade dokusåpa och undrade vem som egentligen talade sanning. För någon måste uppenbarligen ljuga. Något som både den ene och den andre bör känna till.


Om författaren

Författare:
Arvid Jurjaks

Om artikeln

Publicerad: 11 sep 2002 09:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: