sourze.se

Vansinnigt

Hur skall det sluta?

Nu kommer jag till det svåraste jag vet att tala i skrift utan det missförstås.

För någon dag sedan var jag och hustrun till broderns diamantbröllop. Ja - naturligtvis broderns fru hade också högtidsdag.

Deras barn och barnbarn samt övrig släkt och vänner kom så småningom in på detta med invandring. Alla utan undantag hade röstat på Pia Kjaersgaard troligen felstavat men jag gitter inte titta efter. De meningar som tidigare varit vid småsällskap kom nu fram högt och tydligt.

Mona fick också sin del - Göran var en slappsvans. För den svenska politiken hade de inte mycket till övers. Ja, ja, nog om detta - deras ensak hur de röstar.

Nu till vad det rör sig om.

Kokkedal är ett litet samhälle mellan Helsingör och Köpenhamn. Här härjar ett gäng andra generationens invandrare. Ungefär 25 stycken. Polisen gör ingenting. Bekräftat av dem själva i ett stort reportage i TV. Kokkedalsbor vågar inte reagera. Ungdomarna har slagit ner butiksägare, rånat kiosker, terroriserat folk så dessa inte vågar gå ut.

Danskarna lägger inte locket på utan de intervjuar pojkarna. Dessa erkänner - skrattar rakt in i kameran och lovar fortsätta.

Nu har några reagerat genom att försöka tala med föräldrarna. Dessa kan dåligt språket och någon dialog kan inte komma till stånd.

Igår intervjuades några politiker - ett lagförslag skall läggas och träda i kraft till nyår om de får som de vill.

Det går ut på följande:

Om ifall att föräldrar inte håller icke straffbara yngre ungdomar ifrån att begå härverk och brott, kommer alla sociala bidrag att dras in.

Detta har använts med stor framgång i Helsingör där zigenarbarn inte kom till skolan.

Ovanstående är inte hörsägen - det är endast vad som sägs i nyheter och reportage i dansk TV.

Detta inlägg är icke ett ställningstagande - det är endast en fråga om vad som är rätt eller fel i våra samhällen.


Om författaren

Författare:
Lennart Ekman

Om artikeln

Publicerad: 10 sep 2002 11:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: