sourze.se
Artikelbild

Snuskmailet

Det trillar in i min inbox, det tumlar runt och varje hjärntvättad feministdel i mig skriker att jag borde reagera nu, jag borde bli ohyggligt förolämpad.

----- Original Message -----
From: Foxide studio.
To: snushallonhotmail.com
Sent: Friday, September 06, 2002 7:38 PM
Subject: Hej..har en fråga till dig !!!

"Hej....

Är du en öppen,trevlig,pålitlig och frigord tjej som är nyfiken att prova på något nytt och är i behov av eller kan tänka dig att ta ett tillfälligt extrajobb? Isåfall har jag en rak och seriös förfrågan till dig om du e.v. kan tänkas vara intresserad av ett erbjudande om att få chans till välbetalt extrajobb,där du får en ersättning på minimum 7000 kr upp till 10.000 kr för varje arbetstillfälle. Arbetet är ett modelluppdrag för unga kvinnliga amatörer i en erotisk foto och filmproduktion,där det endast är tjejer som medverkar."

Det trillar in i min inbox, det tumlar runt och varje hjärntvättad feministdel i mig skriker att jag borde reagera nu, jag borde bli ohyggligt förolämpad över att denna man, denna foxide studioman som inte ens vågar sätta ut sitt namn, vågar maila mig och be mig ge ut min kropp. Men jag är inte särskilt upprörd alls faktiskt. Jag blir bara trött.

"Skulle du inte vara ett dugg intresserad av det eller inte har fyllt 18 år ännu.....så uppmanar jag dig att inte läsa vidare och bara ta bort det här mailet. Om du tyvärr skulle ta illa upp av att få den här förfrågan,så ber jag uppriktigt om ursäkt att jag besvärat dig med den."

Jaha, han är artig och laglig också tänker jag. Men jag går inte på det för ett ögonblick, han skulle säkert bli överlycklig om några fjortonåringar skulle mejla honom och fråga om det gick bra ändå. Tror jag. För alla som vill fota tjejer erotiskt är ju snuskpedofiler. Det vet jag ju. Det vet alla.

"Arbetet består av att du först blir stillbildsfotad både när du är lättklädd och sedan naken. Efter det följer stillbildsfoton samt filminspelning av dig solo i mer erotisk karaktär. Sedan ska du ska medverka i en filminspelning,när du är tillsammans med en eller flera andra tjejer och där inga killar förekommer. Den som ställer frågan till dig, är en freelansfotograf / filmare som finns i Stockholm och som har ett litet seriöst och fristående produktionsbolag. Jag har samarbete med ett stort svenskt produktionsbolag, samt även ett större holländskt bolag som b.l.a distrubierar materialet som jag gör."

Oh herregud, holländska bolag! Nu börjar jag bli lite äcklad på allvar. Porrindustri liksom. Jag vill inte vara med, jag vill inte att det här ska finnas i min inbox.

"Det är absolut inget som är särskilt avancerat eller svårt för er att utföra och det är inte alls något extremt eller perverst på något sätt. Alla tjejer som tidigare medverkat har tyckt att alltihop har varit spännande, en rolig upplevelse och erfarenhet, samt att det har varit ganska lättförtjänta pengar."

Det brukar låta så va. Jag är kluven mellan att bli Lindaskuggeupprörd och skrika ut att min kropp får ingen fota, och att faktiskt minnas mina principer om att lust, kärlek och skönhet inte är något skamligt. Men det görs så lätt till något sjaskigt. Att rota runt på hemsidor i jakt på tjejers mailadresser och sen göra ett massutskick. Vad är det för jävla fasoner.

"Skulle du känna dig osäker att så här direkt medverka på ett filminspelningsjobb,så kan vi börga med att bara ta stillbilder på dig solo så får du känna dig för lite.Du får ju även en liten ersättning för det jobbet, men tyvärr ligger inte det arvodet särskilt högt."

Eh, bara faktumet att han stavar börja "börga" räcker för att mentalt förflytta den här människan till det lägsta trappsteget på min "folk jag ser ner på"-lista. Sedan tjänar man alltså inga pengar på de "softa stillbilder bara" som han lockade med i början. Utan det är väl scenerna med andra tjejer... Ääggh!! Blöääägä. Ähäggäg! Säger hela mitt sinne och känner mig sjaskig.

"Jag har har även kollat upp om det strider mot någon gällande lag eller internetregler att skicka ut en sådan här förfrågan, men det gör det inte så länge man inte uppmanar någon till brott, vänder sig till minderåriga, hetsar mot folkgrupp m.m."

Så, det är bara för honom att skriva "jag vänder mig inte till någon minderårig, hetsar inte mot folkgrupp och uppmanar inte nån till brott" så är det helt lagligt. Det känns inte betryggande. Tvärtom.

Kan man inte förbjuda spammail! När jag fick mailet och läste igenom det lite snabbt så blev jag inte alls särskilt upprörd. Men nu när jag tagit ner det i smådelar och verkligen fattat innebörden så blir jag arg. Inte för att jag tycker det är skamligt med erotik eller skönhet utan för att människan tar till såna här metoder, lägger ner flera timmar på att formulera sitt mail så snällt och oskyldigt och lagligt han bara kan och sen skickar ut det till vem som helst. Just att det är så välformulerat och stort gör mig mörkrädd. Jag har fått liknande mail på lunarstorm. Från nån som hette typ "stor och grov" som undrade om han fick nakenfota mig. När jag torrt replikerade "men du, jag e kort och tjock" så sa han "okej då var det inget". Loser. Som om jag skulle gått med på det. Bara förfrågan kränker. I alla fall mig. Jag kan inte förklara det. Jag kanske är hjärnmanipulerad av alla budskap om att min kropp är min. Men det är jag ganska glad för just nu.


Om författaren

Författare:
Kee Leong

Om artikeln

Publicerad: 09 sep 2002 14:13

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: