sourze.se

Sexindustrin skapar rädda kvinnor

Hoppet är ute när vissa människor får bestämma hur dagordningen skall se ut.

Hoppet är ute.

Går genom staden och njuter av den svala natten. Till sällskap har jag min gröna Krooncykel. Har på sistone börjat medtaga den eftersom min syster påstår att det är livsfarligt att GÅ hem ensam tjej i denna stad nattetid.
Visst har jag tänkt, men sådant händer inte mig. Bara andra. Plus att du är min syster och därmed extra fånig...
Men på något sätt har hon lyckats övertala mig.

Så nuförtiden är den alltid med.

När jag går där i lugnan ro och kikar på lite folk och billiga sistaminutenfynd ser jag ett gäng bestående av en tjej och två killar tona upp sig. Signalerna sänds snabbt upp i hjärnan; Våldtäktsmän eller inte? Fly eller inte? Jag fortsätter gå. Min tro om att människor i grund och botten är goda varelser är ändå naivt stark. Tittar dock ner i backen och går fortare. Riktigt fort och i min ögonvrå ser jag en av killarna styra sina steg. Rakt mot mig.

Jag går ännu fortare och han ropar:

- Ska du hem eller?
- Jo, mumlar jag.
- Varför då? Stanna med mig vetja!!!!!!!!!

Jag hoppar upp på cykeln och trampar iväg varpå jag strax möter ett till gäng.

Denna gång bestående av tre stora, välpumpade killar som är otroligt onyktra. Nu känner jag mig faktiskt lite rädd eftersom det är en smal gata och cykelns trampor på sistone har hakat upp sig. Så jag cyklar allt vad jag kan, självklart tittar jag ner i backen och hoppas de inte ser mig. Och till min fasa och hopplöshet hör jag, nej hela Gävle hör:

- Kom hit din jävel så ska jag FAAAAAAAAAAAAAAAAN knulla dig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rädsla.
Hopplöshet.

I två sekunder är jag på väg att vända tillbaka och be dom dra åt helvete. Hoppa och dö. Berätta för dem hur jävla intelligensbefriade de är. Hur de gör objekt av kvinnan. Hur de berövar folk sin frihet. Men kommer snabbt fram till att jag förmodligen bara skulle få spö eller något annat obehagligt som svar. Plus att mitt moralsnack skulle te sig ganska meningslöst och fånigt.

Cyklar därmed hem och är livrädd ungefär hela tiden.

Jag tänker inte fråga vad det är för fel på samhället.
Jag tänker inte fråga varför kvinnan har blivit ett objekt.
Jag tänker inte säga att alla killar inte är likadana.
Jag tänker inte säga att jag vet att jag kanske hade extremt otur som träffade just de killarna.
Jag tänker inte sluta ta med mig min Kroon när jag ska ut.

Och det är det som är så fruktansvärt. Att acceptansen av sådant här skit har blivit en vardag.

Att ingen längre bryr sig.

Självklart blev jag inte chockad över killarnas utspel, jag var väl förberedd. Hoppades bara att det inte skulle hända mig. Men det gjorde det.

Och vad gjorde jag?
Ingenting.

Cyklade vidare. Och varför? Jo, för att inte få stryk om jag skulle ifrågasätta deras beteende.

Blir någon våldtagen så slipper förövarna undan på något märkligt sätt. Antingen är förövarna själva fulla eller så är tjejen drogad och får skylla sig själv. Alltid finns det någon ursäkt.

Hoppet är ute.

Pengar och makt har tagit över världen.

Pengar och makt som skapar sexindustrin, ja ni vet; kvinnoobjektifierande reklam där Ann Nicole Smith porrar för något "underklädesmärkesföretag", porrfilmer där tjejen tvingas knulla med tio killar samtidigt som hon är fastbunden i en stolpe och någon bränner henne med cigaretter, tidningar som berättar hur du ska bli smal och få stora tuttar, Bert Karlsson som berättar att du måste gå ner i vikt som du skall bli en popstar.

All denna skit gör att jag plus ett tusentals tjejer till är livrädda när de ska gå hem på natten.

All denna skit har berövat att stort antal människor deras F R I H E T.

Det är fruktansvärt när hoppet är borta. När vi, du och jag accepterar att vara undertryckta. Och problemet är att hur mycket jag än skulle förklarat för killarna vilka idioter de var, så skulle det inte förändra deras syn på kvinnan. Hur mycket jag än skulle spottat på dem skulle det inte gett dig och mig vår frihet.

Hur mycket jag än försöket kan jag inte stoppa sexindustrin och heller inte förändra världen.

För ska jag förändra något måste jag bli man, amerikan och president i landet i väst.

Nu tycker säkert någon:

"Men sluta bry dig"
"Läs inte tidningarna"
"Kolla inte på porrfilm"

Men så länge ingen annan ändrar sin värld spelar det ingen roll hur mycket jag förändrar min. Så länge vissa människor anser att det är rätt att beröva andras frihet spelar det ingen roll hur mycket jag än försöker.

Därför är hoppet ute.

För hur fasen ska man ändra en hel kultur? Ett helt samhällsystem där endast ett fåtal människor bestämmer hur dagordningen ska se ut?


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 09 sep 2002 15:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: