sourze.se

Människor före ekonomi

Människors välfärd är viktigare än vinst!

Varför bryr sig vissa människor så fruktansvärt mycket om sjukhus går med vinst eller inte?

För mig spelar det absolut ingen roll om ett sjukhus går med vinst eller inte. St. Görans sjukhus i Stockholm är ett privatdrivet akutsjukhus som finanseras av landstinget.

Det enda jag bryr mig om är att de bedriver en bra verksamhet som ger patienterna god vård och att personalen är nöjd, inte om företaget tar ut vinst eller inte.

I själva verket så set jag gärna att kunniga läkare driver sjukhusen och tar ut en vinst om de nu gör det så pass bra att många patienter vill dit.

Jag kandiderar till Stockholms Läns Landsting och jag kan garantera att jag inte är bäst lämpad att vara med och driva ett sjukhus. Det är läkare och andra kunniga människor som jobbar inom vården.

Dessa människor ska, om de visar sig vara bra nog, få kontrakt av landstinget att bedriva vård. Landstinget ska vara finansiärer för att garantera att alla medborgare har tillgång till vård. Men landstinget ska inte bedriva själva verksamheten och medborgarna ska själva få välja var de vill få sin vård.

Jag bryr mig om att människor ska få god vård, inte om sjukhusen tar ut vinst. Partier som tycker att det är viktigare att sjukhusen inte går med vinst än att människor får god vård, sätter ekonomi före människor.


Om författaren

Författare:
Daniel Somos

Om artikeln

Publicerad: 30 aug 2002 11:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: