sourze.se

Sol i sängen

Att vakna i solsken är inte alla förunnat.

Jag bara undrar vem som mutat solen. Varje morgon kilar den in genom mitt fönster och breder ut sig som tung en matta över min säng. Problemet är bara det att jag ligger där också!

Så värst mycket tankeverksamhet går inte åt att gissa sig till att det blir både varmt och ljust. Båda dessa adjektiv gör sig bäst i ett vaket tillstånd på en gynnsam välplacerad badstrand, för att ta ett exempel. I min säng däremot, när jag har sovmorgon, passar de inte alls.

Rent logiskt dras väl tankarna till varför denna människa inte skymmer sitt fönster med något. Det finns både persienner och rullgardiner ute i fackhandeln, båda är ändamålsenliga för denna problematik. Svaret är väldigt enkelt för den som undrar, vårt fönster har en mycket specell form. Det är ungefär som att ta en dörr och sätta upp den på tvären. Häng dörren horisontellt på väggen cirka 1,5 meter ovanför golvet så vet du exakt hur mitt fönster ser ut.

Jodå huset är gammalt och vem som kom på denna finurliga lösning av fönsterplaceringar har jag ingen aning om. Vad jag tror att jag vet, är att det knappast var någon som tyckte om att sova länge på morgonen eller så har flera före mig vaknat badande i solsken.


Om författaren

Författare:
Monika Westin

Om artikeln

Publicerad: 27 aug 2002 09:13

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: