sourze.se

Vänsterns flum

Det är dags att sätta stopp för vänsterns flummande och tvinga dem att förklara vilken människofientlig ideologi de egentligen företräder.

På Ung Vänsters hemsida står att läsa: "Kapitalist är den som lever på att låta andra arbeta åt sig." Detta klingar i takt med den andra floskeln som vänstern ofta yttrar, nämligen att ingen ska få leva på någon annans arbete.

Den vänsterideolog som myntade uttrycket måste ha haft ett allvarligt fel i huvudet, inte bara för att han var vänster, utan för vad frasen egentligen innebär. Inte ens den mest övertygade kapitalisten skulle hävda att ingen ska få leva på andras arbete.

För vems arbete ska alla hemlösa, funktionshindrade, handikappade och arbetslösa leva på? Ska dessa grupper som vänstern säger sig värna lämnas åt sitt öde? För de som inte kan leva på sitt eget arbete måste väl leva på andras arbete? Det komiska är ju att hela vänsterns politiska program går ut på att genom bidragssystem låta några leva på några andras arbete.

Självklart så menar inte vänstern det de säger, de vill inte avskaffa alla bidrag och låta människor klara sig enbart på sitt eget arbete. Om man läser vidare i deras program så blir det tydligt att det bara är en viss sorts människor som inte ska få leva på andras arbete, nämligen kapitalister.

För kapitalister jobbar själv inte, utan låter andra arbeta åt sig. Kapitalister är oftast aktiespekulanter som lever på "trading" eller företagschefer som lever på att arbetarna på deras företag producerar varor. Enligt vänstern så innebär ett chefsjobb tydligen att man blir befriad från arbete och bara behöver håva in pengar.

Man kan ju fråga sig varför inte alla blir chefer, det krävs ju tydligen inte att man kan prestera något.
Vi vet alla att verkligheten ser annorlunda ut. Chefer är faktiskt personer som lever på sitt eget arbete. De som verkligen lever på andras arbete är ju bidragstagare, i praktiken nästan alla som bor i Sverige med andra ord, tack vare det fina system vi har idag.

Så antingen så är vi alla kapitalister, vilket vore en fin tanke, men inte riktigt stämmer, eller så måste vänstern tänka till några gånger till innan de yttrar den ovan nämnda floskeln igen. För när man lever på bidrag så lever man på andras arbete.

Det vore bra om vänstern slutade särbehandla människor och dömde alla efter samma princip, vi är väl alla lika mycket värda? Nästa gång vänstern drar till med floskeln om att ingen ska få leva på någon annans arbete så fråga vad de menar. Börjar de då prata om att de menar kapitalister, så fråga om inte alla människor är lika och förtjänar att dömas efter samma principer.


Om författaren

Författare:
Daniel Somos

Om artikeln

Publicerad: 19 aug 2002 15:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: