sourze.se

Ungdomsförbunden snackar skit

Hur ska man kunna ta ungdomsförbunden på allvar när de snackar så mycket skit?

Jag är förbannat trött på att lyssna på ungdomsförbunden. Det känns som att 90 procent av deras argumentering går ut på att smutskasta andra. Aldrig säger de varför de själva är bra, utan hela tiden handlar det om vilka idioter "de andra" är.

Moderaterna ritar nidbilder. Vänstern saboterar demonstrationer. Miljöpartiet snackar om dödsgudar när de debatterar kärnkraft och sossarna kallar partiledare för homofober. Hur f-n ska man kunna ta dem på allvar när de håller på så där?!

Den känsla jag får är att ungdomsförbundens medlemmar vill en djävla massa... men de har ingen aning om hur det ska genomföras. De vet inte hur samhället fungerar eller hur man ska göra för att påverka. De är ivriga... men clueless. Följaktiligen kan de inte debattera på ett vettigt sätt. De kan inte prata om sig själva för de vet helt enkelt inte vad som är bra med dem. Men att de är bra, det vet de. Oh djävlar vad bra de är... det har de full koll på. Och då måste ju de andra vara idioter. Sedan blir "debatterandet" därefter.

När jag hör all den skit som de försöker ösa över andra, då förstår jag varför vi har rösträtt från 18 år och inte tidigare. Då förstår jag varför man inte blir valbar förrän man är myndig. Från mitt perspektiv saboterar ungdomsförbunden effektivt opinionen för sänkt valålder... och det är synd, för jag skulle gärna vilja se den sänkt. Men hur ska den kunna sänkas när till och med de som engagerar sig i politiska förbund inte kan tas på allvar?! Jag vågar ju inte låta unga vara med när jag hör på vilket dåligt sätt ungdomsförbunden hanterar demokratin.

Min hälsning till ungdomsförbunden: Sluta snacka skit. Sluta smutskasta. Sluta föda nidbilderna om att ungdomar inte kan tas på allvar i politiska frågor. Det går ju inte att ta er på allvar när ni håller på så här. Och ni vill väl bli tagna på allvar... eller?


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 19 aug 2002 15:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: