sourze.se
Artikelbild

Pia K gör mig till rasist

Hur stänger man den mentala gränsen för Pia K?

Danmark har som frontfigur i ett av de största partierna, folkepartiet, Pia K. I debatten med Lars Leijonborg var hon så oseriös och ljög så grovt att jag inte orkade ta henne på allvar en sekund. Nu har hon dock gjort ett flertal utspel som gör det svårt att stänga den mentala gränsen för henne trots att man vill.

Hon har nu visat klart och tydligt att även svenskar omfattas av hennes utlänningsfientlighet. Hon annonserar i DN och tackar för "stödet" hon fått från svenska folket. Inte visste jag att 25 mail från Sverigedemokraternas anhängare räckte för att representera hela svenska folket. Ge mig mailadressen så ska jag nog se till att kärringen får fler mail som visar hennes bristande stöd hos svenska folket.

Hon vill att FN-observatörer ska bevaka valet i Sverige. Jag trodde hon ville förhindra onödiga offentliga utgifter - men det går tydligen bra med helt meningslösa sådana bara inte Danmark betalar. Men det är klart - om vi lägger ned FN:s totalt meningslösa arbete med flyktingar som egentligen alla är lata skitstövlar som vill sko sig på andras bekostnad så får vi pengar över till verkligt viktiga saker som till exempel FN-observatörer vid Sveriges allmänna val.

Pia K är farlig. Det allra farligaste med henne är att jag omöjligt kan ta henne på allvar, trots att 12 procent av danskarna röstat på henne. Finns det förresten så många korkade danskar? Det verkar obegripligt, det måste vara en del röstberättigade svartskallar som klantat till det och tagit fel röstsedel.

Pia K väcker en massa oartikulerade, gutturala känslor hos mig och många med mig. Ingen diskussion om Pia K som jag deltagit i har varat i mer än 30 sekunder och alla har innefattat knackningar mot tinningen, himlande ögon och stönanden. Eftersom jag inte kan ta henne på allvar orkar jag heller inte bemöta henne på ett sakligt korrekt sätt. Pia K får mig att börja fundera över en massa politiskt synnerligen inkorrekta saker.

Hur skulle det bli om Pia K blev våldtagen av 5 danska skinnskallar som kallar henne svenskhora? Hur skulle det gå om Pia K:s barn blev ihjälkört av ett danskt rattfyllo? Hur skulle Pia K tänka om hennes barnbarn blev utsatt för samma behandling som Johnny Hron blev av ett gäng rasister men till skillnad från Johnny bli räddat i sista stund av en invandrare? Skulle Pia K komma till någon insikt om hon blev skjuten i bröstet av en förvirrad medlem av VAM, som tycker att hon är för solbränd och sedan bli räddad av en nyinvandrad etiopisk läkare i Malmö?

Ja, vad krävs egentligen för att Pia K ska förstå att olyckor kan drabba alla oavsett hudfärg och ursprung samt att ondska finns hos vissa människor oberoende av hudfärg och ursprung?

Det senare behöver hon nog bara se sig själv i spegeln för att inse.

Det obehagliga med Pia K är att hon gör mig till en rasist. Visserligen mot en ganska liten och egen ras nämligen Pia K - men ändå. Jag blir lika onyanserad, överdramatisk och illvillig som hon. Och jag tror inte att jag är ensam. Varför?


Om författaren

Författare:
Anna Linusson

Om artikeln

Publicerad: 02 aug 2002 09:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: