sourze.se

Elins fel att Tigern rasar

Hur länge dröjer det innan mediadrevet vänder blickarna från Tigers misslyckande i British Open och riktar dem mot orsaken, flickvännen Elin Nordegren?

För vad kan det annars bero på att världens i särklass bästa golfspelare helst plötsligt skulle behöva göra en Tumba för att behålla sin handicap? Självklart har Tiger Woods ägnat för mycket tid åt sin svenska flickvän och för lite tid åt att fokusera på spelet. Han har i British Open gjort en av sina sämsta tävlingar någonsin. Sju bogeys och två dubbelbogeys säger väl allt. För alla er som, liksom jag, är totalt ointresserad av golf kan jag meddela att bogey inte är bra. Det är som om kedjan ryker i Tour de France och försenar dig med tre minuter eller soppatorsk i F1 eller självmål i fotboll. Iallfall om man är på Tigers nivå.

Hon, flickvännen Elin, har tagit fram alla Tigers sämsta sidor, de sidor som är värdelösa om man vill vara en vinnarmaskin i världsklass i en sport där nerverna spelar så otroligt stor roll. Hon har tagit fram sidor hos Tigern som vittnar om att han är som vem som helst, vem som helst med lite bättre bollkänsla. Han har visat att han kan vara osäker, förbannad, känslosam och ledsen. Inte bra, inte bra alls. Och allt är hennes fel.

Sportbladet idag där jag förövrigt hämtat mina faktauppgifter har ett mittuppslag med rubriken ”Dagen då Tiger blev mänsklig” och de menar inte det in a good way. Mänsklig i det här fallet betyder oduglig och svag. Och det kan ju bara vara Elins fel, eftersom den enda, större förändringen som skett i Tigers liv den senaste tiden är att han träffat henne och blivit kär.

Hon har helt enkelt gjort en Yoko och det kommer hon att få ångra.


Om författaren

Författare:
Kajsa Kallio

Om artikeln

Publicerad: 21 jul 2002 20:40

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: