sourze.se
Artikelbild

Exklusiv intervju med George W. Bush

Vår man i Washingtion VMIW mötte USA:s president George W. Bush GB i en exklusiv intervju häromdagen. Här följer ett utdrag. Bara på Sourze.

VMIW: Ni planerar en invasion av Irak. Varför?
GB: Vi måste trygga tillgången på olja om våra vinster ska öka. Amerikanska investerare kommer att bli rika på kriget. I guarantee you that.

VMIW: Kriget mot terrorismen i Afghanistan är inte slut än?
GB: Våra soldater skjuter just nu för skoj skull, som en extrasemester. Det största hotet mot friheten är den religiösa fundamentalismen. Människor som dödar i Guds namn försöker släcka demokratins ljus. Därför ska vi tysta dem med våld. Vi ska döda dem. God bless America.

VMIW: Gud står alltså på er sida i mördandet?
GB: Ja. Ingen ska tro att man kan stoppa våra företag.

VMIW: Många journalister i Sverige har lurats av er propaganda. De tycker att vi ska vara tacksamma mot USA för Marshallhjälpen.
GB: Det är bra att medierna inte ifrågasätter våra uttalanden utan nöjer sig med att upprepa Vita Husets propaganda för den naiva svenska och europeiska befolkningen. Marshallhjälpen var ett effektivt sätt att förhindra kommunismens utbredning samtidigt som enorma marknader tryggades för amerikanska företag.

VMIW: Allt USA gör är i egenintresse?
GB: Det är en ädel sak, som Ronald Reagan sa. Att vi råkar tjäna några miljarder dollar på alla våra angrepp genom historien är en ren tillfällighet.

VMIW: Ni har lyckats väl, mr President. Svenska skolbarn får lära sig att USA enbart krigar för att försvara friheten och demokratin.
GB: Det är bra. Massan ska inte veta för mycket. De vet inte själva vad som är bäst för dem. CIA har givit sitt stöd till många diktaturer. Ingen kan kuva arbetarklassen och göra kapitalister rika som en diktator. Hitler, Pol Pot, Franco och Suharto var till exempel bra samarbetspartners. En diktator krossar enkelt fackföreningar och folkrörelser. Därför tycker jag att det är skurkaktigt att klaga på oss när vi bara gör människor rika. Om vi råkat hålla en och annan mördare om ryggen är det väl inte hela världen.

VMIW: Vad menar du med "människor"?
GB: Den rika eliten. Jag tycker de mördade och torterade ska vara stolta över att ha fått vara med och bygga upp vår rikedom.

VMIW: Finns det något verkligt hot från terroristerna?
GB: Kommunismen har fallit och då måste vi hitta på ett annat hot. USA:s fattiga befolkning kan bara tystas om vi håller hotet från terroristerna vid liv. På så sätt lyckas vi nu satsa 370 miljarder på ett säkerhetsdepartement, istället för att förbättra den allmänna servicen.

VMIW: Varför har ni störtat demokratiskt tillsatta regeringar?
GB: We believe in liberty. Alla regeringar som USA störtat har varit socialistiska.

VMIW: Men de socialistiska regeringarna har ju valts av folket?
GB: Nu förstår jag inte frågan.

VMIW: Varför hycklar USA i alla dessa frågor?
GB: Mina rådgivare har sagt att jag ska se lagom dum och patriotisk ut i TV. Min uppgift är inte att vara någon slags självutnämnd sanningssökare. Jag är USA:s folkvalde president och ska ge den rika eliten vad den vill ha.

VMIW: Och det är?
GB: Dollar.

VMIW: Men mycket har hänt. Folkmord har avslöjats och förövare börjar för första gången i historien bestraffas. Varför vägrar USA följa med i den utvecklingen och säga sanningen om landets mörka förflutna? Ska ni aldrig kompensera offren för de mördare och torterare som ni utbildat och avlönat?
GB: God bless America. Sluta hata oss. Kommunist!

VMIW: Ni motsätter er en internationell domstol. Varför försvarar ni den nationella självständigheten samtidigt som ni invaderar länder över hela världen?
GB: God bless America. Arrest this man. He is a terrorist.


Om författaren

Författare:
Henrik Hermansson

Om artikeln

Publicerad: 16 jul 2002 10:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: