sourze.se

Köp min röst!

Min röst är till salu.

Vem vill tjacka min röst? Får jag ett bud tack?

Känns värdelöst att rösta, det är samma budskap år efter år.
Pensionärer, sjukvård och skola. Tycker inte ens att partierna håller sina färger utan är mera överklass som inte ens varit i närheten av arbetarklass.

De männsikor som vi väljer är oftast de som bara råkar stå på valsedeln och som är rika högavlönade människor med aktieportföljer. Nu protesterar dom, men det vet vi ju alla att inte har dom samma lön som en sjuksköteraska eller en telefonist eller en kommunalanställd vaktmästare. Dom flesta i vår regering har inte en susning om hur det är att vara fattig och att inte ha råd med nånting alls.

När ska vi ha ett sakfrågeval i Sverige? En väl genomförd undersökning som ligger till grund för en blankett där vi ska kunna kryssa oss fram bland det mest viktiga i vårt samhälle. Ett val där de mest viktiga frågorna om vad vi tycker och det ska styra mer än färgen på partierna. Att få kryssa sej fram i frågor om fångar, studerande, pension, barnomsorgstaxor, skola, lön, sjukvård, aborter, EU, jämställdhet, naturvård och övriga frågor som ska vara ledande för våra politiker i sina beslut och inte vad dom vill göra efter valet och lovade innan valet.


Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 12 jul 2002 10:02

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: