sourze.se

Tio heltokiga grejer: 2. Konserten

"Rhinestone Cowboys" intar scenen.

Den som fick ut den största kråkan skulle få bestämma. Leroys kladd hade en skitmysig färg, men Isaacs var störst. "Vi ska vara rockstjärnor" sa han.

Morales hade haft flyt så plånboken var tyngre än en sosse-pamps. Några telefonsamtal senare hade vi hyrt lokal, ett ställe nere i centrum som tog tiotusen åskådare. Eftersom vi var helt okända lejde vi Iggy Pop som supporting act. Han fick lira en halvtimme. Vi kallade oss för "Rhinestone Cowboys" och körde stenhård reklam i både TV och radio hela dagen.

Ungefär femtusen personer dök upp. Iggy var skittrist, drog bara låtar från senaste plattan. Sen var det dags för oss. Vi var klädda i glitterkostymer och stora fräcka cowboy-hattar. Det var bara Leroy som kunde lira, så han stod bakom ett hav av synthar och vi andra stod framför och sjöng. Vi hittade på orden under tiden, turades om. Isaac skrek "I´m a motherfucker from a brothersucker" och jag och Morales svarade "No, you aint" och Isaac sjöng "Yes I am". "OK" sa vi. Ungefär så var det hela konserten. Ungarna diggade. Mest beroende på Morales stenhårda synthar och glitterkostymerna. Som extranummer körde vi "Relax Gudrun, you wont make any difference". Det blev succé. "Bästa i år" skrev Bjurman nästa dag. "Glen Campbell on acid, fräckaste bandet på den här sidan CBGB´S". Och vi som inte ens kände Bjurman.

Fyra brudar i glitterkostymer satt på golvet och sjöng "I´m a motherfucker from a brothersucker". Morales och Isaac sov i sina sängar. Leroy kastade en hatt i huvudet på mig och sa: "I morgon vill jag döda någon".


Om författaren

Författare:
Mikael Vestlin

Om artikeln

Publicerad: 08 jul 2002 18:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: