sourze.se
Artikelbild

Sverige i utländsk teve

Vikingakärlek och vikingar kissar inomhus.

Har sett ett enda program som visar Sverige och talar om hur det måste vara i Sverige då man till och med kan visa sånt här i teve.

Svenskar som pratar i en blandning av svenska och engelska så man inte behöver ha subtitles till allt som sägs då en del sägs på engelska. Dom lokala åskådarna här säger: men ooh dom pratar ju både engelska och svenska? Gör ni allihopa det? Varför gör ni det?

Hoppsan det heter inte subtitles på svenska, förlåt en dum en det heter ju textremsa : Får förklara att vi helt enkelt konstigt nog ofta säger saker på engelska, troligen på grund av vår amerikanisering. Till och med min gamla mormor brukade slänga in enstaka ord och meningar som: yes box alright.

Det vi får se är:

Svensk blond flicka kommer till Big Brotherhuset. En av killarna säger att henne ska han ha. Han tvingar henne att dricka öl ur en burk, hon tvingar honom att dricka öl ur en burk. Han blir våldsam och trycker nästan ut tänderna på henne med burken. Sen står dom i badrummet och han sköljer av henne i ansiktet.

Den pålagda speakerrösten säger: riktig vikingakärlek.

Sen visas en full svensk som sitter i en soffa, han reser sej ur soffan och står på knä och kissar direkt på heltäckningsmattan. Han skakar av den och kryper upp i soffan och somnar. Dom kallar honom pissed Pete. Han är inte bara full/pissed utan han pissar också, så fyndigt.
Jaha, det är alltså vad man missat av svensk teve.

Kul kile, han är känd i hela världen som svensken som kissar på mattan, fin bedrift! Tummen upp?

Sen visar man lite andra valda delar ifrån Norges och Danmarks Big Brother och dom är inte sämre. Man pratar om frigjordheten i att visa något sådant på teve. Jämför med alla andra länder där man kamouflerar och sätter BEEP över dom värsta svordomarna. Paneldebatten med teveexperter och speakerrösten konstaterar att: skandinaverna är tveklöst värst på vad man kan nedlåta sej till i teve.

Oj, glömde att säga att jag faktiskt sett något annat svenskt på teve här nere. Man pratade oavbrutet om vad Svennis och Ulrika gjort och inte gjort till och med på nyheterna!

Fast jag tycker att svensk teve är i hög kvalitet då det kommer till annat som att visa dokumentärer och skolteve.


Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 30 jun 2002 11:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: