sourze.se

Europapremiär på Spun

Jonas Åkerlunds nya film Spun har Europapremiär på Båstads Lilla Filmfestival 1-4 augusti 2002.

Som nybliven och väldigt entusiastisk medlem i Föreningen Film i Båstad vill jag dela med mig av det härliga programmet som i år representerar Båstad Lilla Filmfestival. Jag ska inte dra alla programpunkter utan bara ge er några highlights, ett gäng teasers så ni blir intresserade och inspirerade och kastar er in på hemsidan* och kollar in resten för att sen beställa biljetter hos mig i bokhandeln.

Lördag 3/8 kl 23:30

”Spun”. Jonas Åkerlunds chockerande långfilmsdebut är ett satiriskt porträtt av amerikansk undre drogvärld, som garanterat inte lämnar någon oberörd. Mickey Rourke gör en dundrande comeback i en av huvudrollerna. Europapremiär!

Fredag 2/8 kl 21:00

”Carlo Giuliani, Ragazzo”. Dokumentär av Francesca Comencini. Det har gått ett år sedan kravallerna i Göteborg och Genua, där Carlo Giuliani sköts till döds av den italienska polisen. Comencini har gjort en skakande och emotionell film med modern till Carlo som ciceron. Officiellt bidrag i Cannes i år. Sverigepremiär!

Lördag 3/8 kl 12:00

Kortfilmsprogram I. Josef Fares examensarbete på DI ”Kom då” formar sig till ett antivåldsmanifest. Per Carleson är tillbaka efter förra årets succé med en ny hit ”Tempo”. Baker Karims ”Malcolm” som vann både publikens och juryns pris i Göteborg och var inbjuden till Cannes, handlar om en far som förlorat kontakten med sin son. Daniel Bergmans ”Prioritet ett” – en igenkännande dokumentär om personalen vid ambulansen i Malmö.

Söndag 4/8 kl 15:00

”Dagen jag blev kvinna” av Marziyeh Meshkini, på ett manus av Mohsen Makhmalbaf. Tre iranska kvinnor, tre åldrar, i kamp mot förtryck och fundamentalism, för ett liv i frihet och självständighet. Vann Unesco-priset och debutantpriset i Venedig. Förfilm: ”You can never be too rich or too thin” av Lisa Ohlin.


Ja, detta var lite av allt det som visas i början på augusti i Båstad. Dessutom kommer många regissörer och filmmakare att vara på plats och torsdagen 1/8 är seminariedag.

Gå in på www.bastad.se och klicka på Lilla filmfestivalen och kom ihåg att de tio första som bokar biljetter även får en kopp kaffe och en hembakad kaka. Hemma hos mig.


Om författaren

Författare:
Kajsa Kallio

Om artikeln

Publicerad: 30 jun 2002 20:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: