sourze.se

Svar till Olof Öberg

I debatten som förs nu om ytlighet har Olof Öberg fällt en kommentar som jag vill svara lite mer utförligt på.

"Svar 2
Olof Öberg
2002-06-28 22:42

Tycker mest det är en uppvisning av SHQ:s oförmåga att föra en debatt ovanför kanten på sandlådan. Siren må vara arrogant, men han håller sig åtminstone ifrån de pubertala personattacker som SHQ slänger sig med. "Kärlek är aldrig fel" - jojo. Jag skiter fullständigt i om andra är "ytliga" jag undviker dem om det blir problem. Undviker förresten också cumbaya-gänget som skall "utveckla" sig själva."


Du har absolut rätt. Mina påhopp är väl kanske lite grövre än de jag får men jag är sådan. Jag är arrogant mot dom arroganta. Elak mot dom elaka som själva skryter om att dom är "elakingar" och som trampar med skadeglädje på andra snälla människor här på Sourze som exempelvis kollegan
Priftis och Carola.

Däremot så förstår jag Öbergs reaktion, tidigare har jag kallat honom ett vandrande argument för dödshjälp och det förstår jag att du kanske är sårad över och då ber jag uppriktigt om ursäkt.

Jag kan ju debattera lite sakligt! Exempelvis slet jag teorin om att Hitler skulle vara vänster i stycken och fick även ett par klappar på axeln av auktoriteter på ämnet historia. Men poängen är tagen och jag får skärpa mig!

Vad man dock bör göra och jag vet att Öberg kan är att skrapa bort det arroganta och det pubertala och titta på argumenten som helhet. Finns där sanning så bör man skita i hur den är paketerad. En del som debatterar på Sourze vägrar kliniskt att ta debatt när sådana fenomen träder in och det kanske är bra men inte alltid. Det kan nämligen uppfattas som fegt. Det bör man dock strunta i men om den som tror att den vunnit på att motståndaren fegar ur är en
person som står för en rakt skrämmande människosyn är det lite farligt.

På så vis skulle trångsynta och islamofobiska danskar - som i ren dumhet listar hedersmord och islam hand i hand - få käftherraväldet och mod i medier eftersom de nu sitter bakom en del spakar i Danmark.

Sandlådan sitter vi i men jag vill då ändå klargöra det viktiga, bortom alla personangrepp, innan det går förlorat.

Jag drar inte upp bevis från 1911 för att påskina att man tvingar tjejer till ingrepp på utseendet för nittioen år sedan och jämställer det med dagens utseendefixering som genomsyrar vårt samhälle, från SF till Kobe och som är en mångmiljardindustri. När jag frågade min i Kina uppväxte och nu i SF bosatte före detta flickvän om detta så gapskrattade hon och la på luren. Hon hänvisade mig till
stadens museums hemsida: Länk: sfmuseum.org

Jag försöker inte urskilja Japans kultur från den västliga och göra den till en "djup" och annorlunda kultur än vår. Visst finns det en massa spännande och fullständigt avskyvärt i den japanska urkulturen men det mesta har fått träda åt sidan eller få minskat utrymme för en snabb import av västerländsk kultur och det är få länder som suger åt sig något så villkorslöst snabbt. Japanska J-Leuage har på ett par år växt efter sin installation och fotbollen med det. Det är positivt och självklart finns det importerad kultur som är negativ exempelvis spritkulturen men den är inte "kopiös" som det felaktigt påstås.

Jag felciterar och förvränger inte det som skrivs mot mig för att med lögner bygga villfarelser. Förvrängningarna jag gör ligger just i de pubertala personattackerna men dessa kan man alltså skrapa bort. Argumenten läggs aldrig där.

Jag försöker inte skena i väg med ytlighetens bejakande så som den benämns och debatteras från Kajsa Kallios första artikel med utseendefixering och drar tokiga paralleller till en liten stam från ett land som är plågat av svält, dålig total utveckling och där detta - till skillnad från här - är obligatoriskt.

Så FÅR man dock diskutera. Det är inget illegalt. Eh, tror jag.

Faktum vore att skulle någon beröva Sirén den rätten skulle jag vara beredd att dö för hans rätt att skriva så, hur tokigt det än blir. Ingen debattsida i dagspressen skulle dock publicera något sådant eftersom det han skriver - allt från det han påstår vad jag skriver till "foot binding" helt enkelt inte är sant.

För helt fel var inte mina argument i debatten - de pubertala påhoppen kanske - men inte argumenten eftersom just Expressens eminenta debattdel köpte en artikel i denna debattserie.

Men, men: Om du tycker att debatten är fortfarande för dålig av mina pubertala påhopp:

Ja då lyfter jag vördnadsfullt på hatten och hälsar dig välkommen - utan minsta förbehåll eller kamouflerad cynism - att göra entré eftersom många på Sourze väntar på din debut och stundande kvalitétshöjning.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 29 jun 2002 17:52

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: