sourze.se

Ödesfråga för Sourze: Rubrikerna?

"Äktenskap eller bara knulla runt" och "Två år utan skott i rutan" gav läsare. Nya rubriker som "Hela jävla juni" eller "Vad helvete vill du ha?" ger inte samma effekt!

Att döma av de kommentarer jag fick på mina tidigare artiklar "Kan Sourze överleva" och "Vill Sourze överleva" har läsare och skribenter tröttnat både på att läsa och att skriva i Sourze.

Många anser, i likhet med mig, att den ursprungliga idén med Sourze, att bredda medialandskapet och ge röst åt alla som önskar debattera och uttrycka sig och provocera, har mer eller mindre förfuskats. Att tro att man kan provocera med enbart uppräknande av sex och könsord i rubriker och i text är inte gångbart längre.

En stark övermättnad torde redan ha skett och de som fortfarande knappar in sådana rubriker gör det knappast för att bli provocerade. Men även de sexskildringar som bjuds kan knappast konkurrera med den vanliga veckopressens utbud.

Men jag tror fortfarande på Sourze överlevnad. Den friskhet och tillförsikt som man kunde ana hos de som startade Sourze i januari 2001 kan inte ha försvunnit helt. Det måste finnas tillräckligt med röster i Sverige som vill skriva och debattera "dygnet runt" i Sourze, som vill ge en bild av det verkliga tillståndet i Sverige, utan att de ska behöva bli sammanblandade med en skrivarmaffia som hör hemma i porrbranchen.

Det skulle för övrigt vara intressant att höra vad Belinda Olsson, Linda Belanner och Ana Udovic tycker om den utveckling som skett sedan de startade Sourze.


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 13 jun 2002 16:58

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: