sourze.se

Hurra för Horace!

Då min uppfattning av akademiens ständige sekreterare inte är den bästa, provar jag min egen medicin och byter helt oväntat sida.

Bara det faktum att jag och Michael Lundahl är överens borde räcka som underlag för en artikel, men jag vill utveckla Horace-gate lite.

Om jag fattat saken rätt så får Horace på pälsen för att han, inte bara inte bryr sig, utan inte ens VET om att det är VM i fotboll. Att han dessutom misstänks fejka denna okunnighet för att göra sig själv än mer intressant inför och distanserad till oss gräsrötter, gör saken ännu värre. Han blir sågad för att han intar en von-oben-attityd inför denna show-stopper i idrottssammanhang.

Nu kommer min fråga som kan tyckas lite konstig eftersom jag inte brukar backa när det gäller att såga folk som inte uppför sig på ett sätt som jag tycker är passande det är kanske dags att revidera just den sidan hos mig själv, men det är en annan text och som motvilligt medger att några av de bästa texter jag läst innehåller ett visst mått personangrepp och lika delar förakt och sarkasm mot just så kallade kändisar som bär sig opolitiskt korrekt åt i olika sammanhang.

Nåväl, frågan lyder som följer: Varför? Varför reagerar bland andra Andreas Ekholm så starkt inför Horace – äkta eller spelade? – okunnighet inför världsmästerskapet i fotboll. Jag menar, Horace Engdahl, herregud, vem bryr sig om vad han tycker? I och med detta så dissar jag också honom, men det är inte riktigt som det ser ut. Han är Svenska Akademiens ständige sekreterare. Jaha, och? Spelar det någon roll att han inte tycker att nämnda evenemang är något att hänga i Blå Hallen, gör det någon skillnad för Andreas upplevelse av alla fotbollsmatcher och Sveriges framgångar, försämrar det världsmästerskapet som sådant att Horace Engdahl inte är intresserad?

Om nej, then why bother. Om ja, varför känner ni er hotade, alla ni fotbollsfanatiker? Är ni alla huvudpersoner i Nick Hornbys Fever Pitch? Är fotboll på liv eller död och alla som inte anser det, är de snobbiga strebers?

Please, brace yourselves och kom ihåg att bollen är rund, att Frankrike inte gjorde ett enda mål, att det är lite synd om Argentina och att Sverige faktiskt är i åttondels-final.

Med andra ord, njut och var glada och bry er inte så mycket om Horace.


Om författaren

Författare:
Kajsa Kallio

Om artikeln

Publicerad: 13 jun 2002 23:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: