sourze.se

Det är helt ok att klä av sig

Kajsa, du har tolkat min artikel rätt väl. Och ungefär halvvägs igenom den håller jag med dig. Men sedan börjar det skilja sig åt.

Folk suckar åt utvik och åt kvinnor som går i "fällan" skriver du. Varför suckar de åt det då? Jo, för de har blivit duktigt uppfostrade av antisexisterna att sådant ska man sucka åt... för det är en fälla... och det är nervärderande... och på andra sätt dåligt. Självuppfyllande resonemang? Jag återkommer till detta i slutet.

Sedan undrar jag verkligen vad det här idiotresonemanget om att "man är inget förrän man viker ut sig" är för något. Pernilla Wahlgren var ju något LÅNGT innan hon var med i Café och sedan blev förnedrad av anti-sexisterna. Det är inte hennes sångkarriär som tagit fart av utviket... utan utviket som tagit fart för att hon var Pernilla Wahlgren! Jämför med alla andra tjejer som passerat utvik. Hur många känner du till? Det är extremt få som blir något på sitt Café/Slitz-utvik. Men Pernilla minns du... för hon var Pernilla. "Man blir inget förrän..." är ett perspektivlöst baklängesresonemang.

Du påstår att kvinnor blir behandlade som objekt i första hand och männskor i andra. Av vem då? Av dig? Inte av mig i alla fall. Detta har jag diskuterat förut med dig.

Länk: sourze.se

Sedan kommer det riktigt fina... siffrorna 1/100. På varje tjej som gör ett självständigt val känner sig 100 tvingade. Var fick du dessa ifrån? Låt mig gissa: Löst gripna ur luften? Men de låter ju fint i debatten. Om de är riktiga är det ju riktigt upprörande... OM de är riktiga vill säga. Precis som jag nämnde i förra artikeln: avsaknad av fakta är ett problem för anti-sexisterna. Då dyker sådant här upp.

Och slutligen... "nedvärderannde sammanhang"? Vad är det som är så nedvärderande med att nakenfotas? Det känns som en image som skapats bara för att öka antipatin. Och det är just den imagen som får problem när man snackar med modelltejerna. De säger inte att det var förnedrande... utan att det var kul! Oj då... där spricker bilden. Hur återupprätta? "Äh... så säger alla... utslitet... hitta på något annat". Vem avfärdar sade du?

Vad gör ni den dagen ni inte kan avfärda modellerna så lättvindigt? Säg mig Kajsa, vad gör du den dagen de svarar och säger "KÄFT! Jag tyckte det var kul och kom inte och påstå annat, du som inte ens var där!". Vad gör du då Kajsa? Avfärdar henne igen? Och igen? Hur många gånger tror du att du kan göra det Kajsa?

Det håller inte i längden...


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 31 maj 2002 09:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: