sourze.se

Nu konspirerar vi igen

VM -58 har aldrig ägt rum, det är en konspiration iscensatt av CIA!

Jag vet, det låter inte riktigt klokt, men rörelsens grundare Bror Jacques de Wærn hävdar att hela VM:et är en enda stor bluff och att det som påstås vara Ullevi i själva verket, enligt "bildbevis", var en uppbyggd arena i USA. Orsaken skall ha varit det eskalerande kalla kriget. Men hur det skulle ha gynnat USA fattar inte jag.

Och det är här det blir lite intressant. För på sammanslutningens egen hemsida måste man bli medlem för att ta del av de texter och artiklar som behandlar ämnet! 250 SEK kostar det, och inte ens då verkar det som om materialet är särskilt omfattande om man ser till antalet artiklar. Det enda som finns tillgängligt är två ! bilder som sägs bevisa det hela. Det ena är ett mycket otydligt fotografi som sägs föreställa en fotbollsplan utanför Los Angeles.

Det andra, och främsta, beviset är en filmsekvens från en av matcherna, där byggnader i bakgrunden sägs härröra från New York, trots att det hela utspelade sig i Sverige. Det är dock inga originalbilder, utan framletade kopior. Originalfilmerna är nämligen borta, vilket anses som högst konspiratoriskt.

Den påstådda konspirationen liknar även många andra konspirationsteorier och grupper, som anser att de blivit förda bakom ljuset eller att sanningen förtigs med maktmedel, till exempel nazister som hävdar att bilderna från koncentrationslägren är fejkade, area 51-anhängare eller de som hävdar att människan aldrig varit på månen, J F Kennedy mordet etcetera.

Jag säger inte att det är rätt eller fel även om jag tror att det är helt åt helvete, men jag tycker det är intressant att man, om man nu vill nå ut med sanningen, inte gör all information tillgänglig för granskning. För det är väl egentligen syftet med att "avslöja" en konspiration?

Titta gärna och förundras.

Författarens anmärkning: Det har framkommit att "Konspiration 58" inte alls är en riktig dokumentär, utan iscensatt; ett humorprogram som driver med hela konspirationsteorigenren.


Om författaren

Författare:
Martin Therus

Om artikeln

Publicerad: 30 maj 2002 09:55

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: