sourze.se

En stad bortom livet

I mina drömmar ser jag en stad. En Stad som jag levt i för många liv sedan. Reikarnation - finns det?

En stad, jag ser den framför mig. Hela mitt liv har jag sett denna stad. Jag kan känna doften av nybakat bröd från konditoriet på hörnet vid torget som är klätt av kullerstenar och en fontän.

Jag kan se den framför mig, staden jag i hela mitt liv drömt om. Varje natt denna stad är i mina drömmar vaknar jag med svår ångest. Den ångest jag hatar mest av allt. Skuld. jag vet inte vad jag gjort, men ångest har jag. vaknar - drypande av svett, tårar rinner, min röst skriker att jag vill dö. Jag tänker endast på staden och den fortlöpande händlesen i staden.

Min fästman ligger med tårarna som strömmar nedför hans kinder, han känner sig hjälplös och vill inte se mig må så dåligt. Jag vet inte vad det är som händer. Han kan inte hjälpa mig. Vad ska jag ta mig till?

Jag har aldrig varit i denna stad i mitt liv. Sista drömmen nu i natt var en hotfull dröm. jag måste ha varit väldigt elak i ett annat liv. Eller symboliserar det min barndom? Jag vet inte. Vissa säger att det är från ett annat liv andra söker svaret i min tragiska barndom.

En del av mig säger att staden och händelserna i den staden symboliserar min barndom, att jag av rädsla inte vill visa mitt rätta jag för allmänheten, den andra delen av mig säger att detta är defenetivt ett liv jag levt för länge sedan.

Jag älskar mitt liv nu, sakta men säkter återhämtar min själ sig från de hemska åren hemma i barndomsstaden, jag bor tillsammans med min sambo och fästman som är den underbaraste i världen och det var längesedan jag hade ångest senast. Varför dyker drömmen upp nu?

Kanske för att min mor kommer ner och hälsar på om två veckor? Jag vet inte.

Någon som har ett svar?


Om författaren

Författare:
Elin Lindberg

Om artikeln

Publicerad: 21 maj 2002 17:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: