sourze.se
Artikelbild

Gubbslemmet talar

Hon var 17 år, jag 41. Enkel matematik, eller hur?

Min lilla kärlekshistoria väckte oanade reaktioner från både kvinnor och män, måste jag säga. Varför utgår så många nästan alla från att en 17-årig tjej är ett litet våp som måste skyddas mot en 40-årig man? Varför tror så många att en drygt 40-årig man bara skulle vara ute efter att "utnyttja" en ung tjej? Fördomar, gott folk. Det här är i alla fall en liten kärleksdikt jag skrev om saken.

*

Jag trodde aldrig
att du var så ung som du var
och du trodde aldrig
att jag var så gammal som jag är.
I själva verket
är vi en blandning
av olika åldrar
och när vi älskar
når vi ett genomsnitt av 29
för en natt.


Om författaren

Författare:
Andreas Björsten

Om artikeln

Publicerad: 13 maj 2002 13:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: