sourze.se

Ge pensionärerna besked Göran P

Du lovade återbetalning "krona för krona" för reduceringen under 90-talet.

Göran Persson,
Du lovade åtskilliga gånger under pensionsminskningarna i mitten på 90-talet att allt skulle återbetalas. Så fort landets ekonomi kommit i balans skulle det ske.
Alla pensionärer känner i dag till resultatet av dina löften. Pensionerna har visserligen uppräknats under 2002 men ännu återstår tio procents påslag för att nivån ska återställas till 1990 års nivå. Var och en av pensionärerna kan alltså lätt räkna ut hur mycket för låg deras pension är. Det är bara att räkna upp pensionsbesked från senaste månaden med tio procent.

Efter den intensiva insändardebatt som skett i landets dagstidningar och här på Sourze är pensionärerna informerade och vet att nedskärningarna under 90-talet berodde på manipulationer av basbeloppet. Statistik från SCB och andra officiella institutioner visar att den endast är pensionärerna som inte fått full kompensation.
Vi är säkert många pensionärer som kommer till förstamajmötet på norra bantorget. Vi har en sak gemensamt, vi väntar på klart besked en gång för alla. Kommer du att stå för ditt löfte och se till att dagens pensionsnivå blir den rätta?

Ditt svar intresserar över två miljoner pensionärer som även har rösträtt och deras reaktion kan du avläsa på valnatten den l5 september.

Stig Gustin pensionär


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 28 apr 2002 15:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: