sourze.se
Artikelbild

Jag vill gratulera vingresor

Genialt upplägg som fler borde ta efter.

Just nu befinner jag mig på ett internetcafé i utkanten av Albufeira i Portugal. Eftersom jag länge bott härnere så tyckte jag att det kunde vara fint att komma hit, få lite sol och träffa några kompisar.

1495 riksdaler betingade en biljett till min stora glädje när jag ringde på den effektiva bokningslinjen i måndags, dagen före planet skulle avgå. Då ingick flyg, transfer och jag har fått mig en egen studio i ett i de närmaste folktomt komplex med swimmingpoolen alldeles utanför dörren.

Jag blev dock något ställd nar jag skulle betala resan i vingresors hypermoderna butik på Norra Hamngatan i Göteborg. Det visade sig att man av säkerhetsskäl inte längre tar emot kontanter i butiken. Alltså återsstod endast att betala med kort. Det geniala var dock att ville man betala med kort tillkom 75:-.

Mycket tankeverksamhet måste gått in i detta lilla projekt och jag kan bara gratulera den managementkonsult som fött idén.

Nu hoppas jag bara att fler företag anammar idén så kan vi helt och hållet göra oss av med kontanter, tillbringa mer tid att betala samt lätta ytterligare på plånboken läs bankkontot.

Jag hoppas att någon på Sourze har tid att pricka in prickar eftersom jag skriver på ett internationellt keybord. Jotack! reds.anm. Går det så kan man ju undra varför vi har prickar när man ändå förstår allt utan? Men det kan vi ju tänka på när vi ändrat på alla betalningsströmmar.


Om författaren

Författare:
Håkan Moberg

Om artikeln

Publicerad: 25 apr 2002 15:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: