sourze.se

Vi som är så jävla vänster

Första delen i en serie om grupper av människor som säger saker som de själva inte gör eller står för: Hycklarnas Cirkus del 1. Varsågoda.

Det finns människor och så finns det hycklare. Det finns människor som verkligen brinner för det de gör och så finns det såna som enbart skriver, tycker eller tänker saker och ting för att det är häftigt eller passande för tillfället att göra så. Hycklarsvin.
I artikelserien som följer ska jag gå igenom de främsta grupperna, de som är svinigast, det vill säga bryter MEST mot det de påstår sig tycka. Gräddan av gräddan av hycklarna. Det börjar med de värsta:

Vänsterpacket:

Rubriken att dömma kan man tro att jag talar om hela vänsterrörelsen men så är inte fallet. Jag talar om vänsterPACKET, den äckliga grupp människor som går med i ung vänster bara för att det är häftigt. Inte för att de vill göra bättring, inte för att de står för någonting som Ung Vänster står för om de ens har läst förbundets principer utan enbart för att det just då passade sig att vara vänster.

Man kan lätt känna igen Vänsterpackus Stalinarus på de röd och svartfärgade kläderna. De trivs bäst i sunkiga miljöer så som cafeér, sjaskiga ungdomsgårdar och slinker gärna in på en och annan 18-årskrog för att dricka sig fulla och ragga upp en till synes likasinnad idiot.
Vänsterpackus livnär sig oftast på ekologisk odlad mat, morötter och sojamjölk, förutom på julmiddagar och andra familjära mathögtider då skinkan faktist kan gå ner, det är ju ändå jul, eller hur?

Arten, som härstammar släkte Moderatus Bimbo, har förökat sig kraftigt i de större städerna där deras fjolliga icketankar kan få fäste.

Det är ingenting som säger att det är fel med vare sig det ena eller det andra, moderat eller vänsterpartist, men då ska man vara kompetent och veta vad man gör. Politik är seriöst och det är ingenting man går med i och sedan hoppar av för att man tycker att det är tråkigt. Politiken är beroende av eldsjälar och hycklar och wannabefjollorna står i vägen för det riktigt engagemanget.


Om författaren

Författare:
Navid Modiri

Om artikeln

Publicerad: 06 apr 2002 21:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: