sourze.se

En jäkla moral-klimakteriekärring

Är nykterister trångsynta och tråkiga?

I min kommentar till artikeln " nykter på krogen, det funkar," ville jag ge positiv feedback till Kee Long. Ville uppmuntra henne att fortsätta med det. Om sedan vissa upplever det som negativt och tråkigt, är det deras problem.

Jag har aldrig uttalat mej om, hur det är att vara berusad, för det vet jag inte. Däremot förstår jag inte påståendet att jag inte skulle kunna uttala mej, då jag aldrig testat droger.
Märk väl att jag har inte påstått att det är roligare utan alkohol. Jag skrev bara att jag har haft fantastiskt roligt utan sprit. Det står jag för och det är min sanning. Där kan ingen säga emot mej.

Hon måste vara en riktig tråkmåns, tänker en del. Sanningen är den att jag har alltid haft lätt för att skratta och är ganska påhittig. Varför är jag trångsynt? Är det inte mera trångsynt att tro, man måste vara onykter för att ha kul?

Vi människor har olika sanning. Försök att förstå mej rätt, när jag reagerar mot att det upplevs så märvärdigt att gå på krogen icke berusad. Det är väl naturligare att vara nykter än alkoholpåverkad.

Valet av drycker är fritt. Om jag väljer att avstå från alkohol är det mitt val. Visst kan jag gång dricka ett glas vin till maten eller likör till kaffet någon gång. Men det stannar vid det. Har aldrig haft något sug efter alkohol helt enkelt. Varför skulle jag då testa? Jag kan göra bort mej ändå.

Sedan är jag ingen färsking i livet, då jag levt i drygt femtio år och sett en hel del av spritens avigsidor. Har jag totalt missförstått allt, då jag ofta fått förklara, varför jag tackat nej till sprit. Jag är kanske onormal.

Nej, jag är ingen moraltant. Jag varken dömer eller fördömer någon. Vi lever i ett fritt land, var och en måste få göra sin egna val. Även att välja att leva ett nykert liv.


Om författaren

Författare:
Vivi-Ann Bryggman

Om artikeln

Publicerad: 21 mar 2002 09:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: