sourze.se

Nog finns där en odör av exkrement

Och vi är alla litterära koprofager!

Jag tror att man kan skrapa av Fredrik Jung Abbous fernissa. Jag tror att om FJA inte kan skilja på sak och person när han skriver så finns det läsare som kan det. Man skall döma ut attacker som är personliga på just de grunderna men att bara och alltid göra det är debattetik på gymnasienivå.

Just därför är FJAs serie med bajz rätt intressant eftersom den belyser en del problem och man kan faktiskt se dessa problem i Fredriks artiklar. Han har, grovt förenklat: Satt huvudet på spiken men bytt ut hammaren mot en dieseldriven gatuborr.

Nej, Ann vill inte läsa Fredriks kritik mot det pubertalt, sexfixerade, vulvafeministiska Sourze för hon skulle fira den internationella kvinnodagen, det var personangrepp, Fredrik pratade om sanning... ja. Kvinnodagen har hon firat nu. Kan vi få någon respons på FJAs kritikkrevader och förslag på hur det hela skall lösas eller utvecklas?

Jag är emellertid inte förvånad över brist på insikt eller intresse. Den 22:a februari skickade undertecknad följande:

"-----Ursprungligt meddelande-----
Från: Stefan Holmqvist
Skickat: den 22 februari 2002 09:17
Till: annsourze.se
Kopia: schlytersourze.se; Ali Fegan; Ana Udovic
Ämne: 10 förslag på hur sourze kan förbättras

- Skapa mer utförlig statistik per månad och år. Exempel: Mest läsare totalt över alla artiklar, mest artiklar.
- Sourzeawards: Årets skribent, årets politiska, samhälle, kultur, sport osv. Årets wacko, årets roligaste, årets artikel, årets sämsta.
- Mer statistik över sourzeskribenter. Frekvens mellan inlägg. Statistik över kategori.
- Tillåt mer och bredare bilder samt även andra filformat som excel. pdf m.m.
- Tillåt en helårsprenumeration så drar ni in mer pengar direkt.
- Öppna Sourze.sex och släng allt knullfixerat eller sexofobiskt där. Sät ribban på "cupido" nivå alltså erotik och inge sex och tillåt skribenter att vara anonyma.
- Tillåt konstnärer att ställa ut hela gallerier så det går att betrakta konst. Inte bara skriva om den.
- Minska avståndet mellan redaktionen och skribenterna. Jag vet att ni har lite tid men många är irriterade av diverse rätt löjliga skäl men likväl irriterade. Skriv till dom mer.
- Uppdatera ledarna oftare. Många ser detta som en tidning de skriver i och att journalisterna skriver oftare än redaktörerna går inte.
- Tillsätt en sportredaktör nämligen MIG! Jag har haft dialoger mellan Belinda och Schlyter. Jag kan lätt piffa upp den zombiefierade stämningen där. För att se lite av en "CV" så får ni gå igenom Belinda och CJs post.

mvh"

Notera det faktum att jag inte fått bli sportredaktör kan jag faktiskt överleva eftersom Dixelius, minst sagt, verkar hålla måttet. Det vore kul att få skriva på heltid. En dag... en dag... Man skall även notera att dessa punkter rafsade jag ihop på ett par minuter.

Svar kom tre dagar senare från den trogne Ana på en av de punkter och som jag enligt överenskommelse måste hemligstämpla. Resten av ovan Kvarnengänget teg. Inget tack. Inget "OK". Inte ens ett gammalt hederligt revispissande á la: "Du vi sköter det här, skriv du". Inte ett svar från Ann.

Jag skall sammanfatta hela problematiken kort: Om vi skribenter skall se oss som kunder är kundvården skrämmande. Om vi skribenter skall se oss som skribenter är redaktionens kommunikation och ledarskap skrämmande.

Faktum kvarstår: Sourze debattämnen vältrar sig i fenomensom pubeshår, silekonbröst, sexiga politiker eller inte med mera. Sourze relation till dessa frågor kan liknas vid någon slags journalistisk pubertet där man lite omoget döljer sin nyfikenhet bakom en massmedial mask.

Sourze kan urskilja sig från den postpubertala, egenvärdeskränkande och sexfixerade högen med bajz som flugorna som vill bejaka sina låga drifter söks till. Sourze kan bli annorlunda. Ett alternativ. Sourze kan även fortsätta att ännu mer av detta och då bli det rejält. Passa gärna på att plocka någon anonym politker som berättar hur han gillar att göra det när han blir nedfirad i en tunna med tuggad broccoli.

Sourze kan göra bägge av dessa vägar och växa. Det är bara det att man måste börja kommunicera och kännas vid kritiken och förslagen.

"Jamenvikanintetillgodosealla"

Bollox. Välkommen till 2000-talet... lilla gumman! Det är bara en fråga om våld, vilja och internminne.

mvh
Stefan.

Som firade kvinnodagen med att hälla klipulver i min tjejs tamponger.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 14 mar 2002 13:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: