sourze.se

Jag förlorade över hundratusen

Mammon tar strupgrepp på mig. Så nära storkovan. Men nästa vecka...

Så har det hänt igen. Ännu en lördag som kunde varit en lyckodag, Men icke. Men det var nära. NÄRA! Det är det varje lördag. Nästan.

Jag snackar V75. Är du torsk? Det är jag. En torsk som kan behärska sig det är inga stora summor jag spelar för. Trav för mig är ett andningshål i tillvaron. En sysselsättning som är totalt oviktig och livsviktig på samma gång. Det är dit jag flyr när jag inte längre orkar med amatörfilosofiska monologer med mig själv, oroa mig för hur i h-e pengarna ska räcka denna månaden, tänka på min hälsa, arbeta och annat vardagligt. V75 är min flykt, och min dröm om ett liv i sus och dus. För även där är jag förlorad. Brukar alltid hävda att lycka inte kan köpas för pengar, men oj vad det skulle underlätta livet. Tänk att alltid veta att du har stålar så det räcker. To feel like Percy or Mr Gates. Du slipper planera, oroa och fundera på din ekonomi överhuvudtaget. För du har pengar. Alltid. Och mycket.

Nu ska ni få förra veckan. Här kommer den. Jonne ringer på tisdagen och undrar om jag har någon spik klar? För det har han. Alltid. Jag säger att Etain Royal vinner väl med hundra meter och han håller med och lägger till: "Sen vinner Tout Ou Rien, lätt". "I helvete heller" säger jag. "Den har jag spikat förr och han har galopperat varenda jävla gång!". "Men Micke" kontrar Jonne med. "Har du inte kollat programmet ordentligt? Det är Johnny som kör på lördag. Inte Ludde. Och han har bra spår. Han vinner!" Han övertygar mig givetvis till slut och det betyder att jag har mina spikar klara. Resten av veckan ägnas åt Aftonbladets spelbilaga, travsajter på nätet och till slut har jag nästan systemet klart. Har bland annat fått med en riktig rensare, Symfoni Amok, det är den pållen som kommer att sålla agnarna från vetet. Det är en fattig vecka, så det får kosta max hundra kronor lovar jag både mig själv och min fru.

Lördagen kommer och jag äntrar min lokala spelbutik. Hejar på grabbarna, och intar min plats vid spelbordet. Ägaren kommer fram och sneglar på min kupong. "Du måste ha med Alv Peacepipe i sista." säger han. Jag tar med den för han brukar ha rätt. Speciellt i sista av någon anledning. Till slut har jag alla lopp klara, utom första. Tar med favoriten Saint Silas, räknar efter och kommer fram till att jag har råd till en häst till. Knut Palema eller Goldbowler tänker jag. Knut för att han gick jävligt bra förra veckan och Goldbowler för att det är Adielsson, och Adielsson har flyt för tillfället. Det bråkas i min skalle men till slut blir det Knut Palema, för han gick för bra förra veckan för att lämnas utanför. Så Knut kickar ut Goldbowler. Lämnar in systemet. Nittio kronor. Billigt och bra. Hade jag plockat in Goldbowler också hade det kostat hundratrettifem och det vill jag inte.

Ni har fattat va? Ni vet hur det gick. Spikarna satt hur lätt som helt. Symfoni Amok sprang in till femtinio gånger pengarna. Femtinio gånger! Jag hade rätt i alla lopp. Utom första. För där vann ju såklart Adielsson med Goldbowler! Men jag fick in två sexor och en massa femmor så sammanlagt vann jag tolvhundra spänn. Men ni som spelar vet att det är inte alls så det känns. För hade jag plockat in Adielsson i första hade jag kammat hem drygt hundratiotusen. Så jag vann inte tolvhundra spänn. JAG FÖRLORADE HUNDRANIO TUSEN! Men nästa vecka, då jävlar!

Jonne ringde idag igen förresten. Och bara så ni vet så är det de här hästarna ni ska ha med på lördag:

1. 3 Kozac Race
2. 11. Nordgubben
3. 3. Baron Pepper Jonnes säkraste spik
4. 1. Frosts No Mercy Spika den också!
5. 4. Wasparanso
6. 4. Criks Philimon
7. 4. Fire Track

Sen får du själv krydda vidare med egna hästar. Kryddar du rätt så är även du miljonär på lördag. Precis som jag. Och Jonne. Igen!


Om författaren

Författare:
Mikael Vestlin

Om artikeln

Publicerad: 12 mar 2002 16:02

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: