sourze.se

Ett blått skåp. Så fullt med skit

Varning för pubeshårspolemik, Kärringkäftande, Semantiksyra men en hel del korrekta påståenden.

Jag har skrivit ett ganska elakt angrepp på Fredrik Friberg som heter "men vilket djävla svammel" och
därför är man ju tacksam att det finns lite av den självkritik han värnar om i hans rubrik när han tar över svamlet i "Men vilket svammel #2".

Fredrik fortsätter här att envist beivra sina humanistiska intressen men han har inte bemött den allvarliga kritiken.

Jag begriper att alla länder begick grymheter, etnisk rensning, massmord, våldtäkt etc men kanske inte just folkmord eftersom det finns krav för att klassa något som folkmord. Folkmord har blivit laddat populärt ord i den politiska debatten men det används allt flitigare och på allt mer kriminella fenomen som inte har med folkmord att göra. Fredrik gör ett bra exempel på det i Evergreenen "Kommunism är demokrati. Punkt slut".
Där skriver han

"För om jag skall räkna liv, så lovar jag dig att alla länder och deras ideologier har folkmord i sin last."

Detta stämmer inte. Alla länder eller ideologier har inte folkmord i bagaget. Det är rakt igenom inkorrekt! Däremot har de flesta länder någon typ av övergrepp på CV:n med det är inte samma sak och det är absolut inte lika illa som exempelvis Sovjet och Tysklands förflutna.

Det är just därför jag påtalar att Haag-tribunalen handlägger samtliga ärenden för ovanstående brott oavsett etnisk bakgrund. Jag anser att den verkar blunda för en faslig massa andra nationer men just brotten i Bosninen har ett bredare förbrytarregister. Detta har jag fått reda på genom att följa den media apparat som Herman tror är kapitaldemonisk och Fredrik tror en propaganda trumpet för USA. Det finns alltså "ingen andra" sida. Herman och Friberg gör ett klassiskt misstag när de spekulerar hur alla andra skall tolka omvärlden.

Fredriks artikel innehåller även en oriktigheter
och mer lögner.
Jag skall försöka vara kort:

"som Stefan Holmgångs personliga agg när hans stolthet blir förnärmad"

Jag tror inte det handlar om stolthet eller "kåträknare". Så här är det: Den artikeln IQ myten är krossad är en nödvändig upprepning av Gardners teorier. Däremot skriver Fredrik i kommentarfälten: "Kämpa på, för ni borde ha skrivit om det för länge sedan Mvh Fredrik" - vilket vi gjorde men i del 2 som han inte hänvisat till eller ens förmodligen läst igenom.

Och Nej. USA har 50 stater. Din rubrik på artikeln är inget stilistiskt, medvetet fel vilket framgår av texten i artikeln "Sverige kallas för Europas lilla USA. Varför då inte vara lite smarta, som Hawaii en gång i tiden var, och ingå nu i Imperiet USA som den 52:a staten". Fredrik. Ta en amerikansk atlas Helt propagandafri. Promise och läs igenom.

"I övrigt har Stefan antingen gett felaktiga länkar fellänkade eller så existerar inte dessa ref-sidor:"

Jodå, dom funkar fint. Man måste klippa lite med dom eftersom sourze artikel-publikator inte godkänner långa länkar och gör ett radbryt, eller så kan man leta grundadressen, eller så kan man skriva till artikelförfattaren om man verkligen har någon vilja att läsa igenom.

För faktum är att Fredrik inte läst igenom någonting!

Den hemsida som tycks roa honom och få honom att skratta är hemsida av en bosnisk medborgarrörelse som heter Srebrenicas kvinnor och det brev som Fredrik finner så roligt är ett brev av en jurist till som anklagar samtliga parter för delansvar i massakern.

Denna bild bestyrks själv av Carl Bildts i "Uppdrag Fred" där han beskriver att alla var utpekade av alla sidor i Bosnien för det ena med det andra och att bosniernas förtroende mot väst var mycket lågt. Det är lite av den "andra sidan" på myntet som jag tror du vill beskriva.

Men om man slutar titta på detta prestigebjäbb och skrapar av den rökridå Fribergs har orsakat så kvarstår ett par punkter som Fredrik utelämnat.

1. Fredrik påstår sig "vägra räkna döda fiskar", alltså lik, i en tidigare artikel. I JPDK # 1& 2 så publicerar han själv texter av bodycountbulvanen Hermans och dennes analytiska kvacksalvande. Det är helt orimligt och analytiska korkat att dels prata om siffror och rapporter som först dykt upp i krig, som alltid är inkorrekta, och sedan mäta dessa mot hur många lik man hittat. Överför gärna denna analogi på 11:e september. Hur vet man egentligen hur många som dog. Jo man går på vittnen och hur många som saknas.

2. Massakern om Srebrenica kan mycket väl vara överdriven men tills allt är utrett men spekulationer, insinuationer av det Friberg publicerat är smak och respektlöst mot offren. Det är ingen slump att en balkanjournalister som varit där själv reagerat på detta och andra påståenden.

3. Vad är vitsen och poängen med att pissa på gravar och påskina att det inte är sant?

Att olika människor inte är lika mycket värda av den massmediala uppmärksamhet deras avlidande får vet vi.
Jag delar Guillous uppfattning i den frågan och jag tror Friberg gör det också men är lösningen på det
att göra bosniska muslimer mindre värda och att själv sprida falsk propaganda när man påstår sig vara emot propaganda?

Mer underhållning:

Länk: gendercide.org case_srebrenica.htm
Länk: 51states.com Funkar garanterat inte! Prova med att skriva dit 50 skall du få se


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 07 mar 2002 10:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: