sourze.se

Men vilket djävla svammel!

Fredrik Vargas Friberg har skrivit av en artikel av Edward S Herman. Denne påstår ett par stolliga och dåligt underbyggda saker.

Svar till Fribergs "Jaken på döda kroppar # 1 & 2" samt artikeln: "Daniel. Analysera fakta"

Men av det som är intressant och rakt av skrämmande så är det en gammal urban myt som kommit upp till ytan igen: Massakern i Srebrenica.

Jag är inte förvånad av valet av smaklöst ämne. Friberg har på senaste tiden degraderat sin vanliga intellektuella skärpa med att, exempelvis, påskina att jag och kollegan Priftis skulle ha missat något om Gardners project zero, han har fått för sig att USA har 51 stater och han jämställer USA:s med Hitlertyskland ... konstpaus

Valet av källa är dock perfekt!
Edward S Herman jämställer nämligen saker lite märkligt:

Pol Pot med Kissinger.
Pol Pot och Suharto.
Shuarto och Sharon.
Bosnien och Kosovo.

Han jämställer alltså olika personligheter och fenomen i jakten på att det skall finnas en diskrepans och med det antingen global orättvisa eller global konspiration. Han jämför olika scenarion så att historiskt klumpiga paralleller skall kunna dras.

Ett övertydligt exempel på det är att Herman gör likhetstecken mellan planerad svält som Lenins mordverktyg i Sovjet så kallade jordbruksreformer som bland annat bevisas till empiri i Kommunismens svarta bok och undernäring, svält som uppkommit i andra länder som försökt anpassa sig till kapitalism.

Vilket man kan undra över, för skapar kapitalism verkligen svält och undernäring så innebär det alltså att det inte fanns någon svält i tredje världen innan casinoekonomin kom.

Däremot skall man som kollegan Priftis mycket riktigt påpekar kanske vara försiktig med att använda folkmordstermer eftersom det finns två olika nomenklaturer för vad som är och inte är folkmord men det hela är ointressant för att planerade massmord är det absolut värsta som finns. Om det sedan sker av svält, gas, avrättningar, ihjälfrysning är inte intressant.

Det är massmord detta handlar om.

Men inte ens i ansiktet på någon som varit där och har egna erfarenheter.

Någon som inte förläst sig på konspiratoriskt, litterärt rövsmör som ETC så är inte Fredrik beredd att backa. Han uppmanar journalisten Skoglund att analysera fakta och han tror att en sådan komplex fråga som konflikten i Bosnien kan brytas ned i dagisdialektik som "rätt och fel". Friberg skriver om sidor men detta scenario är inte USA mot Serbien och det handlar inte om sidor på mynt. Omvärlden svek Bosnien. Alla tittade på under tiden motorsågarna oljades upp.

Den som söker på ordet "Srebnica" på nätet och koncentrerar sig på just bosniska källor kan se att de bosnisk-muslimska folket inte ser dessa sidor. För de håller alla ansvariga.

Juristen Francis A Boyle som representerar Mothers Of Srebrenica and Podrinja Association skrev ett brev till Haag konventionen där han höll alla från Mladic, och Milosevic till Bildt och självaste Boutros Boutros-Ghali som delansvariga för de klagomål om krigsförbrytelser. En artikel av Jaques Julliard i Le Nouvel observator spekulerar om den Franske chefen för UNPROFOR, General Bernard Janvier, skall ställas inför rätta eftersom han kan har delansvar.

Sanningen, som Friberg påstår sig ha uppnått efter att ha läst ett litet nummer av ETC utan någon källkritik, är
att folket, skulden, barnen i Bosnien egentligen inte spelar någon roll.

Dessa faktorer var och förblir spelbrickor för teoretiker som Chomsky, Herman med mera som i egenskap av en rockstjärnsestatus för seanssvävande vänstermänniskor skall visa myntsidor, hitta rätt och fel och plocka retoriska poänger med hjälp av Oöverförbara paralleller eller ge USA skulden för ett krig dom inte ens ville in i. Människovärde doesnt come in to it.

Den som verkligen vill gräva och veta sanningen om Srebrenica skall börja ställa sig följande frågor:

- Om vi inte hittat alla kropparna från massakerna och övergrepp på Krimtartarer, argentinare, chilenare eller rentav judar. Innebär det att övergreppen inte skett, är uppdiktade eller att informationsflödet och tillgången på källor varit begränsat på grund av närvaron av totalitärt styre?

- Vem tjänar på att ljuga om en massaker? Milosevic & co är snart dömda och den ultranationalistiska regimen Serbien är borta.

- Var har alla de registrerade namnen tagit vägen? Är dom gömda på en koranskola i Iran?

- Hur många trupper och lastbilar och hur mycket tid fick den Serbiska armén på sig?

- Om nu personal från Röda korset och FN ljuger. Vad tjänar dom på det?

- Varför tror man fortfarande att det bara är socialistiska serber, alltså "den andra sidan", som skall stekas i Haag?
Bosnienkroater, muslimer och kosovoalbaner har blivit efterlysta, ställda inför rätta eller står i begrepp att bli det.

- Har inte den sjuka hjärna som beordrar ett massmord på civila möjligen lärt sig något från de senaste 40 åren från
Nürnberg till Haag och försökt dölja det hela?

- Varför är det så svårt att se en diktator för vad han är och står för? De erkänner ju närmast stolt! Skall vi nu dra klumpiga paralleller står då inte nedanstående citat än närmre Hitler?

""Ingen kraft på jorden kan stoppa det serbiska folket."

"De som vägrar erkänna det serbiska folkets storhet kan göra intet annat än att falla på knä och hoppas på vår nåd."

"Serbiens gränser går så långt den serbiska armén kan gå."

- Slobodan Milosevic.

"Det var inte människor som dog i Bosnien. Det var muslimer. 20 000 närmre bestämt."

- General Mladic.

Jag vet var dessa "grassy knoll" tankar om en stor "coverup" på Balkan kommer i från för den här deliriumdialektiken som gammelvänstern ger prov på är inte ny. Så här var det:

Strax innan Gulfkriget så anlitade kuwaitiska familjer propaganda-makare som gjorde bilder och spred myter om irakiska soldater som kastade ut spädbarn från sjukhusen för att vässa igång USA och Väst.

Den engelska tidskriften Live Marxism lyckades bevisa att 4 engelska korrar från ett TV-team från respekterade TV-kanaler ITN & Channel news hade arrangerat den bild på den utsvultne bosniern i fånglägret Trnopolje som inte var inhägnat men man valde att filma den utsvultne bosniern genom en taggtråd för att simulera Belsen. Bilden spreds som en löpeld.

Därefter ryckte de hårdaste pojkarna ut på allsköns vänsterblaskor ut i Europa och påbörjade ljugandet om propaganda, konspiration etc.

För eftersom det förekommer vinkling, arrangerade bilder och lögner vid ett par tillfällen så måste det finnas fler lögner eller rentav så är allt lögn.

Detta är kärnan i all konspirationsteorier. När motsatsen till den egenkonstruerade frågan inte kan motbevisas så godtar man det som argument.

Hittas det diskrepanser i siffrorna, vilket man alltid kan göra i krig, så är det inte sant.

Balkanfrågan har alltså länge varit nedsmutsad med lögnens nyttiga idioter som Friberg.

Tidigare i min artikel "Lögnerna om exploateringen" har jag konstaterat att det inte exploaterande syften i Kosovo så som de är beskrivna när jag spräckte "källorna" för FIB/kf Lundgren och Sourze egen Bodekull. Att USA inte har haft imperialistiska syften i länder som Somalia och på Balkan och att de ställde sig på muslimers sida kan inte accepteras på de anti-imperialistiska blaskorna Fib/kulturfront, ETC eller Ordfront.

Detta är det sorgliga:
Det USA vi har i dag har är inte det samma och måste kritiseras utifrån varje unik händelse och övergrepp.
För trots en påstådd intellektualism så förmår sig inte dagens vänsterskribenter mer research av att skriva av varandras blaskor.

Det är konspiratoriskt svammel som i det Fribergksa Frispelet gör att USA kritiken förbrukar hela sitt trovärdighetskapital och det hela kan blir till slut som att "roppa på vargen".

När vi sist hade folkmord och övergrepp på tapeten på sourze så skrev Friberg till mig.

"Det är hyckleri att räkna att räkna liv som Stefan gör."

Vilket alltså innebär att Edward S Herman är även han en hycklare, och tänk, där är vi faktiskt överens Fredrik.

*****************

"Nu pissar delar av gammalvänstern på gravarna genom att låta påskina att folkmordet aldrig har ägt rum. En gång lät sig gammelvänstern förföras av Sovjetunionen, Kina och Kambodja. Man solidariserade sig med de socialistiska regimerna i kampen mot den förhatliga västimperialismen. Åkte på vänskapsbesök för att titta på potemkinkulisser. Kom tillbaka och skrev hyllningstal som blev entré-biljetter till det intellektuella och politiska etablissemanget. Det mesta är sig likt, men skillnaden är att landet heter Serbien."

Balkanjournalisten och medlemmen i jugoslaviska kommittén Anna Dahlgren, Expressen, april 2000.

Lite källor och annat skoj:

Länk: domovina.net

Länk: srebrenica.balkanika.org nestali/NESTALI.txt

Länk: srebrenica.balkanika.org

Länk: thirdworldtraveler.com

Länk: zmag.org authorID72

För bilder och källor för De verkliga krigsförbrytelserna av Nato på Balkan så skriv till mig privat för bilder och rapporter.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 05 mar 2002 15:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: