sourze.se

Nixar du?

Jag har fått höra ett ord som ger ett namn åt en företeelse som alla gör, men som inte haft något riktigt bra namn fram till nu. Ordet är nixa.

Har du någonsin varit med om att du sitter framför teveapparaten och tittar på TV-shops reklam för en rosa, steglös abdoflexor 5000 med inbyggd näshårstrimmer när du egentligen borde dammsuga? Då har du också nixat. Självklart kan tittandet på TV-shop bytas ut mot valfri inte-riktigt-konstruktiv handling, och dammsugandet kan bytas ut mot något annat "måste". Alltså en annan syssla som förr eller senare borde utföras, till exempel tvätt, disk eller gymbesök.

Att nixa är alltså att försöka glömma den tråkiga syssla som man skulle behöva utföra för att istället koncentrera sig på en handling som inte kräver någon hjärnaktivitet till exempel titta på TV-shops reklam. Är det dessutom fördummande till exempel att lyssna på Sovmorgon på P3 så är det powernixning och ger dig bonuspoäng.

Ofta innebär nixning en liten dos av dåligt samvete eller till och med ångest, men dessa ignoreras lika effektivt som det faktum att sysslan inte kommer att utföras av sig själv.

Nu vet du vad det du så ofta gjort heter!


Om författaren

Författare:
Micke Kazarnowicz

Om artikeln

Publicerad: 04 mar 2002 14:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: