sourze.se

Människan och bussen del 1

Vad gör man när människor stör mitt i en påbörjad musikorgasm? Förlorar en vän eller en bra skiva?

Detta är den första artikeln i en serie om människor och bussar. Det är en historia i sig, jag förstår inte varför ingen har skrivit om det tidigare. Vi åker ju nämligen buss varje dag, de flesta av oss i åtminstone, och det händer saker som alla vet om men inte talar om. Detta är ett av fenomenen:

Freestylefenomenet
Nog kommer nästan alla delar i den här serien att börja med, "de flesta har varit med om...", men det beror på att det flesta NOG har varit med om det. Nämligen när man sitter på bussen, precis köpt en jädrans bra skiva, cd-freestylen är varm av förväntan. Du placerar hörlurarna över huvudet och ska precis trycka på PLAY när du i ögonvrån ser någon du känner igen. En gammal klasskamrat, din mamma eller vem som helst. Du vill inte att personen ska sätta sig bredvid dig eftersom de då kommer att börja prata med dig och du på så sätt går miste om musiken. Du väljer då:

1. Att strunta i personen i fråga, titta rakt igenom denne tills han/hon helt har passerat dig och för att sedan sätta på din skiva. Personen kommer då att uppfatta dig som arrogant och dum i huvudet som inte har hälsat och du har en vän, mamma eller annan person mindre att bry dig om.

2. Du trycker fort på PLAY, lutar huvudet mot rutan och låtsas sova. Det du egentligen gör är att smygtitta lite kisandes genom ögonfransarna just i tid för att se personen i fråga gå förbi. Ingen skada är skedd, du sov ju ändå och kunde således inte hälsa eller prata. Personen tar oftast inte illa upp.

3. Du tar av dig hörlurarna, vinkar till dig personen och pratar friskt med denne tills dess att hon/han eller du ska gå av. Då sätter du på dig hörlurarna och lyssnar på den efterlängtade skivan. Risken finns dock att du klandrar personen för detta resten av ditt liv för att du inte fick lyssna på din skiva just DU ville göra det.

Vilket av ovanstående alternativ man än väljer så kommer chansen att du förlorar alltid att finnas. Vare sig det är en vän eller en god musikupplevelse.

Nästa del kommer att handla om påstigningen, håll ögonen öppna.


Om författaren

Författare:
Navid Modiri

Om artikeln

Publicerad: 01 mar 2002 15:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: